Стартував прийом заявок на всеукраїнський конкурс бізнес-кейсів з КСВ

CSR Ukraine, експертна організація «Центр Розвиток КСВ», анонсував старт XI Конкурсу КСВ кейсів. Основною темою Конкурсу традиційно є «Цілі Сталого Розвитку і внесок українського бізнесу в їх досягнення». Генеральний партнер Конкурсу – компанія EY. Партнер номінації «Бізнес, що підтримує мистецтво та культуру» – Український Культурний Фонд (УКФ)

За одинадцять років існування Конкурсу ми зібрали понад 350 КСВ кейсів українських компаній та залучили до їх оцінки 35 міжнародних експертів. Цього року Конкурс стає відображенням напрямків, які є актуальними на України та бізнесу — молодь, культура та Цілі сталого розвитку. Вперше кейси компаній будуть оцінювати молоді SDG-амбасадори, а спільно з УКФ створена нова номінація про співпрацю бізнесу і культури.

Марина Саприкіна, голова правління CSR Ukraine, Центру «Розвиток КСВ»

В рамках Конкурсу протягом 2 місяців представники компаній готуватимуть власні КСВ кейси. Кінцева дата подачі реєстраційної форми та кейсу — 10 листопада 2020 року.

Серед Журі, які оцінюватимуть XI Конкурс КСВ кейсів будуть присутні: міжнародні експерти з КСВ, переможці програми SDG-Амбасадори та експерти УКФ. За результатами оцінки експертів нагородження кращих кейсів з корпоративної соціальної відповідальності відбудеться 10 грудня 2020 року.

Вимоги до кейсів: 

  • Кейси мають бути подані в форматі «проблема-рішення-результат» (двома мовами: укр/англ) спільно з 2-3 фото та відео тривалістю до 3 хвилин. 
  • Кейс не має перевищувати 3 сторінок (включно з додатками). 
  • Сам кейс має бути вичитаний літредактором. 
  • Зміни до тексту кейсів після подання вносити не можна.

Оцінка кейсів: кейси будуть оцінюватися експертним Журі. Критеріями оцінки кейсів в цьому році будуть: інноваційність, механізм реалізації проєкту (діалог зі стейкхолдерами), довгострокові результати проєкту для компанії й суспільства, залучення співробітників, опис кейсу (мова, стиль і т.п.). Нагорода “Бізнес, що змінює країну” включає оцінку таких критерії як: соціальний вплив, ефективність, інноваційність, партнерство, масштабованість, сталість та вплив на системні зміни.

  • Задля підтримки учасників буде проведено вебінар з подання реєстраційної форми та кейсу — 13 та 23 жовтня 2020.
  • Детальна інформація: ms@csr-ukraine.org або за телефоном (044) 292 02 48.

Довідка

Конкурс кейсів з КСВ. Започаткований у 2009 році, Конкурс перетворився в єдину національну премію відзначення проєктів соціальної відповідальності компаній. У 2019 році Конкурс відмічає десятиріччя (у 2014 році Конкурс не проводився). Організатором виступає Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності». Постійним партнером Конкурсу є міжнародна консалтингова компанія EY. За весь час було зібрано понад 350 кейсів, кейси оцінювали 35 міжнародних експертів, підготовлено 9 публікацій. З 2016 року незмінною темою конкурсу є Глобальні Цілі сталого розвитку 2030 – ключові напрямки розвитку країн, що були ухвалені на Саміті ООН зі сталого розвитку, і нараховують 17 цілей, яким відповідають 169 завдань.

634