The Mountain of Spirits: у Creative State of Arsenal відкрилася виставка документальних фото з Манаслу

У столичному креативному бізнес-просторі Creative State of Arsenal запустилася виставка документальних фото з експедиції альпіністів, які здійснили сходження на вершину Манаслу, Гімалаї.

Манаслу — один із світових “восьмитисячників” (8163 м), гімалайська вершина у Непалі, перше сходження на яку відбулося у 1956 році у рамках японської експедиції.

Коріння назви “Манаслу" походить з санскриту та означає “Гора Духів”. Кутанг — друга назва піку — входить до списку найбільш небезпечних вершин світу. Зі 100 експедицій лише 40 закінчуються успіхом. Непередбачувана погода, температура, що сягає позначки у - 30 °C, сходження лавин – в середньому експедиція на Манаслу триває місяць. Перед штурмом вершини альпіністи проходять 4 лагері, найвищий з яких знаходиться на висоті 7400 метрів.

Восени 2021 Ілля Кенігштейн, засновник Creative States, спільно з компаніями “Кулуар” та Seven Summit Treks здійснили сходження на вершину Манаслу. З експедиції альпіністи повернулися із серією документальних фото, які відтворюють моменти підготовки та сходження на восьмитисячник.

«Манаслу показала, на що здатна людина, заряджена вірою у власні сили та завзятістю. Непальці — фантастичний народ, який щоразу продовжує йти догори, незважаючи ні на що. Приклад, якому всім нам варто повчитися. Як сказав альпініст Нірмал Пурджа (Nims), з ким я познайомився під час експедиції: «Неможливо» — це лише слово, забувши яке ви переможете самі ж себе», – коментує Ілля Кенігштейн.

Ексклюзивні авторські світлини з експедиції представлені у київському Creative State of Arsenal, за адресою вул. Московська, 8.

Експозиція доступна для резидентів Creative States, також відвідування можливе за попереднім записом. Виставка триватиме з 14 січня до 14 березня

1162