The New York Times опублікувала список 10 найкращих книжок цього року

Нещодавно на сайті The New York Times з'явився список 10 найкращих книжок, що вийшли цього року, серед них — художні та науково-популярні видання.

Ось які книги та автори потрапили до переліку:

1. Дженніфер Іґан «The Candy House».

Це своєрідне продовження роману авторки «Візит загону горлорізів», що 2011 року отримав Пулітцерівську премію. Тут Іґан долала елементи антиутопії — тепер її персонажі є творцями та в’язнями всесвіту, сповненого технологічними дивами.

2. Клер-Луїз Беннет «Checkout 19».

Друга книжка британської письменниці. Це історія молодої жінки, яка виросла у робітничому районі Лондона. Редактори The New York Times називають її експериментальною, та сюрреалістичною, такою, що здатна подарувати чисте задоволення від прочитання літературного твору.

3. Барбара Кінгсолвер «Demon Copperhead».

Роман є наближеним переказом «Девіда Копперфілда» Чарльза Дікенза. Події книжки відбуваються у сучасних Аппалачі, порушуючи питання дитячої бідності, опіоїдної залежності та міркуючи про формування свідомості митця. 

4. Намвалі Серпелл «The Furrows».

Американсько-замбійська письменниця досліджує природу горя, те, як воно може викривити плин часу, змінити спогади та спонукати людину мріяти про альтернативну реальність

5. Ернан Діаз «Trust».

У книзі автор розкриває таємниці формування американських багатіїв на початку ХХ століття, розповідаючи про кар’єру нью-йоркського фінансиста та загадкові таланти його дружини. Редактори ​​The New York Times зазначають, що своїм романом Діас віддає належне творчості Генрі Джеймса до Хорхе Луїса Борхеса.

6. Ед Йонг «An Immense World: How Animal Senses Reveal the Hidden Realms Around Us».

Йонг наводить багато дивовижних фактів про тварин, які мають привести читача до розуміння того, наскільки люди насправді маленькі у величезному світі інших істот.

7. Хуа Хсу «Stay True: A Memoir».

Автор зосереджує свою різнобічну діяльність на дослідженні іммігрантської культури США, а також сприйняття суспільством мультикультуралізму.

8. Рейчел Авів «Strangers to Ourselves: Unsettled Minds and the Stories That Make Us».

У цій детальній книзі авторка пише про людей, які мають психічні розлади, починаючи з власного досвіду, коли Рейчел у шість років дізналась, що хвора на анорексію.

9. Лінда Віллароса «Under the Skin: The Hidden Toll of Racism on American Lives and on the Health of Our Nation».

Авторка простежує вплив спадщини рабства та доктрини боротьби з чорношкірістю, яка виникла, щоб її філософськи виправдати, на здоров’я чорношкірих: репродуктивне, екологічне, психічне тощо

10. Фінтан О’Тул «We Don’t Know Ourselves».

Редактори The New York Times називають його книжку «амбітним проєктом, що втілений у життя з великим ентузіазмом». Автор розповідає про Ірландію, яка переживає різкі зміни, і, разом з тим, подає власну біографію.

Джерело: Суспільне

812
CASES
Україна, Київ