У колаборації з Nvidia: Microsoft працює над розробкою суперкомп’ютера зі штучним інтелектом

Компанія Microsoft заявила, що підписала багаторічну угоду з американським виробником графічних процесорів Nvidia про створення нового суперкомп'ютера.

Подробиці нового проєкту наразі невідомі,  але у повідомленні в блозі Microsoft і Nvidia йдеться про те, що новий суперкомп'ютер буде оснащений Nvidia Quantum-2 400 Гбіт/с InfiniBand і графічними процесорами H100. Поточні екземпляри в Azure пропонують Nvidia A100 у поєднанні з мережею Quantum 200 Гбіт/с InfiniBand.

У межах співпраці Nvidia заявляє, що використовуватиме екземпляри віртуальних машин Azure для досліджень у сфері ШІ та алгоритмів самонавчання. Це буде щось на кшталт штучного інтелекту, який створює зображення, текст або генерує код.

Довідка: Приблизно два роки тому Microsoft оголосила про партнерство з OpenAI. Разом компанії створили те, що називають «суперкомп'ютерами зі штучним інтелектом», які працюють у хмарі Microsoft Azure. У так званому Azure одночасно перебувають 285 тис. процесорів і 10 тис. графічних карт. Тоді Microsoft стверджувала, що це один із найбільших кластерів суперкомп'ютерів у світі.

Джерело: Speka Media

366
CASES
Україна, Київ