У Нью-Йорку відбулася виставка плакатів на тему війни в Україні

У Нью-Йорку відбулася благодійна виставка «Українські плакати воєнного часу». В межах заходу свої роботи представили 10 українських графіків, авторів колажу та летерингу. Серед них: Настя Гайдаєнко, Олександр Грехов, Микола Гончаров, Закентій Горобйов, Катя Лісова, Даша Подольцева, Олексій Сай, Микита Шилімов, Микита Титов та Альбіна Ялоза. Більшість з авторів досі продовжують працювати в Україні над створенням плакатів часів війни з метою боротьби з пропагандою агресора.

Усього до експозиції виставки увійшло 150 плакатів. Кожна робота вирізнялася унікальним стилем. Наприклад, мисткиня Катя Лісова представила роботи з серії диджитал колажів «Сила пам’яті». Серія створена у форматі поєднання растрової та векторної графіки. Кожна з робіт оповідає про трагедії різних міст та селищ, що постраждали у ході війни, серед них Маріуполь, Ірпінь, Бородянка, Сковородинівка, Харків, Одеса, Київ, Чернігів.

В плакатах Альбіни Ялози простежуються сакральні християнські мотиви і рефлексія на тему військової агресії кремля.

А роботи ілюстратора Олександра Грехова вирізняються мінімалізмом та дотепною іронічністю.

Окрім боротьби із російською пропагандою метою організаторів було зібрати кошти для придбання спеціального медичного обладнання до пологового будинку міста Ніжин.

«Вирішили розпочати виставковий процес саме з плаката, адже мистецтво плаката завжди мало на меті заохочення до конкретних дій», — розповідає Олена Сперанська, кураторка проєкту.

Джерело: Telegraf. Design

957
CASES
Україна, Київ