У США вийшла антологія сучасної української літератури

У США вийшла друком антологія сучасних українських письменників Voices of Freedom: Contemporary Writing from Ukraine. Про це повідомляє Детектор Медіа.

До антології увійшли вірші, оповідання та есеї 27 сучасних українських письменників і письменниць останніх 50 років, кожен з яких репрезентує своє покоління.

Проєкт став результатом партнерства українського журналу Craft Magazine з американським видавництвом 8th & Atlas Publishing.

«Люди всього цивілізованого світу захоплені боротьбою та мужністю України. І це тому, що ми ведемо боротьбу за фундаментальну та найважливішу цінність, яка особливо резонує з американцями й з усіма, хто живе в демократичному суспільстві, — свободу. Через поезію, коротку прозу та есеї ця збірка демонструє, що прагнення до свободи та боротьба за її досягнення є темою, яка пронизує покоління українських письменників і є центральною для українського суспільства», — зазначають засновниці Craft Magazine і редакторки антології Катерина Казімірова й Дарина Анастасьєва.

«8th & Atlas Publishing вирішило долучитися до створення цієї антології з кількох причин, а саме через важливість документування наслідків несправедливої війни та надання майданчика для творів талановитих українських авторів, які описали свій життєвий досвід і виразили літературну майстерність через розважливу та потужну оповідь», — коментує Крістіна Де Паріс, засновниця і редакторка 8th & Atlas Publishing.

Кошти, отримані від продажу цієї колекції, будуть спрямовані на підтримку культурної спільноти та гуманітарних заходів в Україні, а саме Razom for Ukraine та Медичного батальйона Госпітальєри.

Джерело: Детектор Медіа

598
CASES
Україна, Київ