Українські громадські організації та ілюстратори створили благодійний мерч, щоб допомогти ЗСУ

Громадські організації «ДонорUA» та «Агенти крові» у співпраці з відомими українськими виробниками та ілюстраторами створили проєкт «Ми однієї крові», його мета – зібрати гроші для придбання такмеду для ЗСУ і доставлення крові на фронт.

На фотографії: Олена Балбек, менеджерка проєктів, засновниця руху розвитку донорства «Агенти крові»

В межах ініціативи українські виробники долучилися до створення благодійного мерчу. З дизайном допомагали ілюстратори: Sandra Ruth, Anastreela, Maliunok і Пилюшенко Катерина. Наразі можна придбати мерч від брендів Harvest, Twins Store, Seven mountains, OHUENO, Griffon Socks і «Авіація Галичини».

Окрім фінансових донатів, проєкт також збирає донорську кров. Кампанія «Ми однієї крові» ініціювала 100 нових кроводач через систему «ДонорUA», а волонтери «Агенти крові» роздали донорам понад 300 промокодів на знижку для замовлення мерчу.

За 2 місяці вдалося зібрати 600 тисяч гривень. За ці кошти вже закупили 140 кровоспинних джгутів-турнікетів для військових. Також Агенти крові замовили 253 оклюзійні наліпки. А ДонорUA доставить кров у гарячі точки, де на неї чекають понад вісім тисяч людей.

Деталі про ініціативу та замовлення мерчу можна дізнатися на сторінці проєкту в Instagram та Facebook.

Джерело: Telegraf. Design

935
CASES
Україна, Київ