Український проєкт про війну отримав Best of the Best Red Dot Award 2022

Проєкт Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» «Закриті очі» відзначили найвищою нагородою Red Dot Award — Best of the Best у категорії «Соціальна кампанія». Айдентику та сайт для проєкту створила диджитал-агенція The First The Last. 

«Закриті очі» – це онлайн-меморіал, заснований у серпні 2022-го з метою скласти повний мартиролог жертв російсько-української війни серед цивільного населення з 2014 року. На платформі уже зібрано інформацію про більш ніж 2000 імен.

Ініціатива покликана звернути увагу світової громадськості на результати, до яких призводить повільне реагування на військову агресію і бездіяльність в час масового насильства. 

В основі платформи — контент, згенерований користувачами. Тож, кожен, хто володіє відповідними даними, може додати ім’я. Цей концепт робить проєкт всенародним, об'єднуючи українців навколо ціннісно важливої місії збереження національної пам’яті.

«У візуальному рішенні ми намагалися підтримати концепцію поєднання різких і розмитих накреслень. Логотип проєкту – це певна гра смислів: графічна основа – заблюрена, водночас теглайн має чіткий і різкий шрифт. Ми таким чином кажемо, що українська трагедія абсолютно реальна, незважаючи на те, що світ закриває очі на жорстокі картини дійсності. Ефект блюру зараз дуже символічний у дизайн ідеях, пов’язаних з війною. Ми постійно бачимо його на цензурованому контенті в соцмережах або на кривавих кадрах в новинах. Однак розмивання не означає рішення. Тому нечіткі графічні елементи, які з'являються на стартовій сторінці ресурсу, потрохи набувають різкості, подібно до того, як людина розплющує очі», – пояснює Максим Степенко СЕО The First The Last.

Завдяки нагороді Red Dot Award мартиролог потрапить у щорічне видання Red Dot Design Yearbook, у Музей дизайну в Ессені, а також буде представлений на щорічній церемонії вручення у Берліні.

Джерело: за матеріалами пресрелізу

812
CASES
Україна, Київ