В Україні хочуть заборонити російську музику на радіо і телебаченні

Верховна Рада України пропонує заборонити російську музику на радіо і телебачення, а частку української, навпаки, збільшити до 50%. Намір закріплено в законопроєкті №7273 «Про внесення змін до деяких законів України щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах та заборони відтворення музичної продукції походження держави-агресора».

Фотографія: Adrian Korte на Unsplash

«Ми вже переконались остаточно, що російські фільми та музика несуть отруйні програми поведінки, цінності та садистські меседжі. По-іншому не можна пояснити поведінку недолюдків-окупантів, які виросли під впливом цієї культури та влаштували звірські розстріли мирних громадян та мародерства в наших містах», — йдеться в пояснювальній записці до документа.

Заборона на всі аудіовізуальні твори громадян та резидентів росії діятиме до звільнення всіх окупованих українських територій та припинення агресії з боку РФ. Обмеження стосуватиметься як теле- та радіоефірів, так і будь-якого відтворення музичних композицій у навчальних та розважальних закладах, закладах культури та відпочинку, готельного та ресторанного бізнесу, кінотеатрах та громадському транспорті.

Джерело: Buro 24/7

974
CASES
Україна, Київ