В Україні створили платформу Comms для власників спільнот та креаторів

В Україні запустився новий технологічний проєкт Comms. Це децентралізована ком’юніті платформа, яка об’єднує власників спільнот та креаторів задля створення власних продуктів за різними напрямками та індустріями. Вона надає можливість легко та якісно спілкуватись з однодумцями, зближуючи людей та створюючи спілкування простим і цікавим. Comms містить всі необхідні інструменти для менеджменту та просування спільнот.

Проєкт є частиною Crew Group, яку заснували серійні підприємці та криптоентузіасти Вадим Короленко, Владислав Мегера та Дмитро Присяжнюк.

Comms утворилась із потреб учасників та клієнтів ком’юніті Crypto Crew, яке налічує понад 3200 користувачів з України, Польщі, Німеччини, Чехії та США.

Вадим Короленко, CEO та Co-Founder компанії Crew Group коментує: Запустивши у 2022 році Crypto Crew, ми змогли вирости до однієї з найбільших криптоком’юніті у Європі. При цьому ми на власному досвіді зіткнулись із проблемами та обмеженнями, які існують на таких соціальних платформах як Discord та Telegram. Це стало кроком до створення продукту, який зможе надати розширенні можливості для комунікації та освіти. Платформа Comms – це наш наступний крок у роботі із професійними креаторами та власниками спільнот

Провівши дослідження, команда визначила, що 67% власників ком’юніті вже монетизують свою аудиторію. При цьому для запуску продукту вони потребують мінімум 4 сервіси та інструменти, команду з 5+ професіоналів та закладений бюджет у понад $3000. Також при роботі з різними платформами ком’юніті стикаються з обмеженнями щодо кількості учасників у чатах, мультиканальністю, поширення голосових та відеоматеріалів й відсутністю моделей монетизації.

У якості рішення Comms пропонує доступний та легкий у використанні конструктор, який містить функції: автоматизації платежів, налаштування регулярних платежів, широкий набір маркетингових інструментів і підтримку персонального консультанта. Також платформа містить власну LMS для навчання, що наразі має понад 10 тис. користувачів.

Реєстрація та доступ до платформи Comms для власників ком’юніті та користувачів є безплатним. При цьому власники окремих ком’юніті можуть монетизувати особисті спільноти методом встановлення підписок та надання доступів до ексклюзивного контенту: прямих ефірів, додаткових матеріалів, платного фото- та відеоконтенту тощо. Comms має комісійну бізнес-модель, розмір комісії становить 10-20% залежно від країни та регіону кріейторів.

Наразі ком’юніті Crypto Crew стало першим клієнтом платформи. З її допомогою ком’юніті повністю відмовляється від Discord як майданчику для комунікацій та поліпшило подачу контенту. У планах Comms – перенесення чатів ком’юніті з Telegram. При цьому для активних та нових учасників зберігаються всі бенефіти.

Також влітку 2023 року Comms планує запуск мобільного додатку для iOS та Adroid, який інтегруватиметься із десктоп версією платформи.

Про Crew Group:

Crew Group – компанія, що об’єднує найбільше у Європі криптоком’юніті Crypto Crew та платформу для власників спільнот Comms. Заснована у 2022 році підприємцями Вадимом Короленко, Владиславом Мегерою, Дмитром Присяжнюком. 

404