В український прокат виходить документальна стрічка про гурт Dakh Daughters

В український прокат виходить документальна стрічка «Рози. Фільм-кабаре» про гурт Dakh Daughters. Це трагікомічний мюзикл, у якому йдеться про те, як актриси київського театру «Дах» створили Dakh Daughters, а рік потому брали участь у Революції гідності.

«У фільмі зафіксовано документальні події 2014 року, які стали початком того, що відбувається сьогодні в Україні – неймовірна єдність українського народу проти російського нападу на Україну, Європу, весь вільний світ.

Засобами музично-театрального перфомансу фільм розкриває красу та труднощі дотримання власного шляху – жінки, мисткині, громадянки. Пильно придивляючись до кожної з артисток, ми відкриємо для себе сім ролей, сім образів жіночності, сім способів бути собою і сім життєвих кредо», — йдеться в описі до фільму.

Фільм створено за підтримки Українського культурного фонду.

«Мені здається, що фільм «Рози» встиг зафіксувати чисту енергію народження саундтреку сучасності. Dakh Daughters створили цей саундтрек, пісню Rozy/Donbass, ще у 2012 році. Рівно рік по тому вони, разом із багатьма українцями, мусили вийти на Майдан за право жити у вільній, європейській країні», — коментує Ірина Стеценко, режисерка фільму, у матеріалі «Слух».

Dakh Daughters — музично-театральний проєкт, який стартував у 2012 році в Києві на базі театру «Дах». Учасниці використовують близько 15 інструментів та тексти українських і закордонних письменників, зокрема Тараса Шевченка, Лесі Українки, Чарльза Буковскі, Вільяма Шекспіра та інших.

Джерело: The Village Україна, Слух

530
CASES
Україна, Київ