World Unite for Ukraine анонсує благодійний концерт за участю Pink Floyd, AJR та інших міжнародних виконавців

Віртуальний концерт тривалістю понад 90 хвилин відбудеться 16 червня 2022 року і покликаний об’єднати увесь світ для надання Україні гуманітарної допомоги. За задумом організаторів за допомогою Фундації Україна – США прямий ефір концерту має зібрати 10 млн доларів США на допомогу українцям, що змушені були покинути домівки.

World Unite for Ukraine™, глобальна ініціатива, що об’єднує мільйони людей у всьому світі задля підтримки українців та сприяння вирішенню гуманітарної кризи в Україні, анонсувала благодійний концерт тривалістю понад 90 хвилин, який відбудеться 16 червня 2022 року у прямому ефірі. Захід буде транслюватись у понад 25 країнах. У концерті візьмуть участь Pink Floyd, AJR, Pat McGee Band та Crash Test Dummies, а також актори Лів Шрайбер, Педж Вахдат, мультимедійна художниця українського походження Яніна Педан та інші знаменитості зі США, України та інших країн світу. Мета World Unite for Ukraine – через Фундацію УкраїнаСША (USUF) та її мережу партнерських організацій BlueCheck зібрати 10 мільйонів доларів США для подолання гуманітарної кризи в Україні.

Досвідчений концертний продюсер Саймон Кінні погодився стати виконавчим продюсером заходу та присвятити йому свій час, сили та досвід. Серед здобутків Кінні — церемонії відкриття та закриття Олімпійських ігор у Токіо 2020 року та організація гастролей відомих міжнародних артистів, як-от Тейлор Свіфт, Maroon 5 та P!nk.

В межах концерту World Unite for Ukraine виступатимуть провідні американські, українські та міжнародні артисти, актори та інші знаменитості, зокрема:

  • Pink Floyd
  • AJR
  • Pat McGee Band
  • Crash Test Dummies
  • Яніна Педан
  • Настя Каменських
  • Руслана
  • Jamala
  • Michelle Andrade
  • DOROFEEVA
  • POSITIFF
  • ROXOLANA
  • Pianoбой

Артисти, актори та знаменитості виголосять словами підтримки та поділяться вражаючими історіями про історію та культуру України, розкажуть про нищівні наслідки війни для країни та її народу.

Протягом наступних тижнів World Unite for Ukraine оголосить інших учасників заходу.

Трансляція розпочнеться 16 червня 2022 року на стрімінговій платформі Mandolin о 20:00 за Нью-Йорком. Запис концерту буде доступний щонайменше протягом 24 годин опісля. Отримати доступ до трансляції та запису глядачі зможуть на сторінці заходу на сайті Mandolin, де можуть обрати один із кількох варіантів розміру пожертви, яка слугує квитком на концерт. Пожертву можна здійснити також напередодні заходу на тій же сторінці або за допомогою ресурсу GoFundMe, де створена відповідна кампанія — у такому випадку глядачі отримають код доступу для перегляду трансляції. Окрім того передбачена можливість корпоративного спонсорства.

Кошти, зібрані World Unite for Ukraine, будуть направлені на забезпечення їжею та житлом, медичним обладнанням, одягом та іншими необхідними товарами та послугами, у тому числі для підтримання психічного здоров’я для українців, що змушені були покинути свої домівки. Окрім того, зібрані кошти будуть передані місцевим організаціям через мережу Blue Check для боротьби з торгівлею людьми.

Рекомендований організаторами розмір пожертви — 30 доларів США з кожного глядача. На цю суму можна:

  • Закупити достатню кількість дитячої суміші, аби годувати дитину, що змушена була покинути домівку, протягом двох тижнів;
  • Протягом двох тижнів годувати сім’ю з чотирьох осіб;
  • Організувати перевезення постраждалих сімей до країн ЄС;
  • Закупити життєво необхідні ліки для людей, що страждають від гострих та хронічних проблем зі здоров’ям.

Рекламну продукцію для концерту World Unite for Ukraine створили американські та міжнародні артисти, які мають особливі зв’язки з Україною. Її можна буде придбати на сторінці концерту на платформі Mandolin, а також безпосередньо в інтернет-магазині World Unite for Ukraine. Усі виручені кошти підуть на забезпечення гуманітарних потреб України.

«16 червня увесь світ об’єднається на нашому концерті та отримає незабутній досвід, що дозволить згенерувати енергію, любов та фінансову підтримку, якої так потребує Україна зараз», — говорить Вікторія Ямпольська, іммігрантка з колишнього Радянського Союзу, що нині живе у Нью-Йорку, американська підприємиця, ідеолог та співзасновниця World Unite for Ukraine.

Джон Квін, член правління Фундації Україна-США, додає: «В Україні нині страшна гуманітарна криза. Світ зобов’язаний об’єднатися, аби допомогти полегшити страждання українців у цей складний час. Я закликаю усіх приєднатися до нашого концерту та пожертвувати посильну суму на підтримку українських гуманітарних організацій».

Джерело: прес-реліз

736
CASES
Україна, Київ