єРобота: Мінцифри запускає грантову програму для українських бізнесів

Влітку Уряд запустив грантову програму для підтримки малого та середнього бізнесу єРобота. Відтепер для неї створили окремий сайт, де можна більше дізнатися про програму, обрати напрям і подати заявку на отримання гранту.

На отриманий грант підприємці зможуть реалізувати бізнес-ідеї, відкрити власну справу чи вкласти кошти у розвиток уже активного бізнесу. Наразі подати заявку можна на один з напрямів:

  • Своя справа – програма мікрогрантів до 250 тис. грн. Подати заявку можуть українці, які планують відкрити чи розвивати власну справу. Кошти можна витратити на придбання обладнання, сплату оренди тощо.
  • Новий рівень – програма грантів для переробних підприємств до 8 млн грн. Програма покриває не більше 70% вартості проєкту, а отримувач гранту має створити до 25 робочих місць.
  • Свій сад – програма грантів до 400 тис. грн за гектар. Кошти мають бути спрямовані на розвиток розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства.
  • Своя теплиця – програма грантів до 7 млн грн за 2 гектари. Гранти покривають до 70% вартості проєкту. Кошти можна витратити на створення тепличного комплексу, закупівлю посівних матеріалів чи технічного обладнання.
  • ІТ-стартап (у стадії розробки) – гранти до 3,5 млн грн. Програма націлена на створення нових компаній та робочих місць у сфері ІТ.
  • Старт в ІТ (у стадії розробки) – гранти на навчання у сфері ІТ. Кошти можна витратити на навчання в сертифікованих школах. Пілотний проєкт — IT Generation.

Подати заявку на участь в програмі єРобота можна за посиланням

Джерело: Прес-офіс Міністерства

450
CASES
Україна, Київ