Журналісти створили проєкт «Життя війни», що документуватиме сучасну історію України під час російсько-української війни

Громадська організація «Лабораторія журналістики суспільного інтересу» створила мультимедійний проєкт «Життя війни». Його мета — задокументувати сучасну історію України під час війни з росією.

В основі проєкту — історії про життя окремих українців, громад і підприємств по всій Україні. Журналісти, які долучаться до ініціативи, писатимуть про своїх героїв документальні та публіцистичні матеріали, що будуть верифіковані. Цей проєкт допоможе зберегти пам’ять про війну для нащадків і дослідників.

«У березні, працюючи в Миколаєві, ми не могли сповна зрозуміти, що відбувається в Чернігові, документуючи історії в Харкові, не встигали за подіями, які розвивалися в Бердянську. Ідея проєкту саме в такому форматі виникла в історика Тімоті Снайдера, у форматі, що дав би можливість осягнути історичну важливість роботи журналістів», — розповідає про проєкт його керівниця та директорка «Лабораторії» Наталка Гуменюк.

Наразі «Життя війни» має близько 20 партнерів: це й великі національні онлайн-медіа, і маленькі редакції незалежних ЗМІ з областей.

Для роботи над ним планують відібрати ще 15 редакцій. Щоб податися на конкурс, до 30 вересня 2022 року треба заповнити реєстраційну форму та представити документальні історії, які бажаєте висвітлити.

Джерело: Bazilik Media

600
CASES
Україна, Київ