Екологічна відеокампанія «Помста сміття» від розробників CleanMyMac X отримала світову нагороду Shorty Social Good Award

Компанія MacPaw, розробник популярної утиліти для очищення та оптимізації комп’ютерів Apple, CleanMyMac X та безкоштовного додатка для сортування сміття «Сортуй», отримала престижну міжнародну нагороду Shorty Social Good Award, яка відзначає компанії, небайдужі до соціальних проблем.

Про проєкт The Revenge of the Junk

Екопранк «Помста сміття»(The Revenge of the Junk) отримав золоту нагороду у категорії «Довкілля та сталий розвиток», який був знятий у Києві разом з українською продакшн-студією Bang Bang Family.

Ідея ролика полягала в приверненні уваги до проблеми засміченості вулиць міста. Головний герой відео, Junkman, був одягнений в унікальний костюм, створений з декількох кілограмів відходів. Поки він прикидався купою сміття, випадкові перехожі Києва викидали на нього власний непотріб. Тоді Junkman «оживав», привертаючи увагу людини.

MacPaw випустила ролик з метою популяризації дбайливого та відповідального ставлення до чистоти міст та власної ініціативи #CleanMyCity та долучення до неї більшої кількості компаній. Ініціатива #CleanMyCity — це регулярні міські прибирання, організовані компанією у рамках соціальних та благодійних ініціатив MacPawCares. До челенджу #CleanMyCity долучилися 14 інших компаній. MacPaw також створила безкоштовний додаток для полегшення сортування відходів «Сортуй»

Відеокампанія продемонструвала велике залучення аудиторії користувачів соціальних мереж: 8.5 млн переглядів, 24.000 репостів, коментарів та позитивних відгуків на YouTube, Facebook, Instagram та інших платформах. Також у її результаті було зібрано 17.640 кг сміття у Києві.

Про нагороду Shorty Social Good Award

Shorty Social Good Award — міжнародна нагорода, яка була започаткована у 2016 році у США. Нагородою відзначають бренди, агентства та організації, які долучилися до вирішення соціальних проблем.

У 2020 році журі складалося з професіоналів зі сфери рекламного бізнесу, ЗМІ, розваг, технологій та соціальної відповідальності зокрема: віцепрезидент Ogilvy з питань соціальних змін, директор питань соціального впливу MTV, CEO проєкту Black Girls Run та інші.

789
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно