Fozzy Group і McKinsey провели перший Data science хакатон в українському ритейлі

Fozzy Group разом з міжнародною консалтинговою компанією McKinsey & Company провели перший Data science хакатон в українському ритейлі - Hack4Retail. Метою хакатону було залучити молодих IT-спеціалістів до вирішення реальних завдань у ритейлі та поліпшення користувацького досвіду українців.

Хакатон проходив у два етапи в гібридному форматі: 30-31 жовтня (онлайн) та 14-15 листопада (офлайн). У першому турі понад 1,5 тис. учасників займалися прогнозуванням продажів у e-commerce для певних географічних локацій і продуктів.

За результатами цього етапу, до фіналу було відібрано 23 команди. Перед учасниками фінального туру стояло завдання — оптимізувати операційний двигун роботи e-commerce, а саме карту даркстору, та знайти інноваційні вау-рішення. Загальний призовий фонд хакатону — 15 тис. доларів. 

Після дводенної роботи над проєктами журі хакатону визначили трійку команд фіналістів:

  • Переможець – команда ArtPeople
  • Друге місце – команда Perception
  • Третє місце – команда dantists
Переможці хакатону - ArtPeople

Окремі відзнаки від членів журі отримали ще дві команди OttersGottaOtt та Tsina Tyzhnia за якість виконання технічного рішення.

У рамках хакатону пройшли дві панельні дискусії: про перемоги та труднощі в agile трансформації традиційного ритейлу, а також про майбутнє data science у ритейлі та електронній комерції. Напередодні хакатону експерти Fozzy Group та McKinsey провели вебінари про прогнозування в e-commerce продажах та про технологію цифрових двійників у логістиці.

Партнерами події стали також компанії Red Bull Energy Drink, Data Science UA, 1991 Open Data Incubator, Monkey Shoulder та Kyiv School of Economics.

771
Fozzy Group
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно