Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs оголошує старт приймання фільмів до конкурсних програм та проєктів на пітчинг

Міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs розпочинає приймання заявок до національного і міжнародного конкурсів повнометражних фільмів, та конкурсу незалежного українського короткометражного кіно «Бардак». П’ятий кінофестиваль Kharkiv MeetDocs цього року пройде з 26 вересня по 2 жовтня в змішаному онлайн та офлайн форматі.

Цього року тема міжнародного конкурсу — «Україна очима світу» — присвячена 30-тій річниці незалежності України. Програмний департамент фестивалю триматиме фокус на відборі фільмів, які іноземні творці зняли про Україну.

Нам хочеться показати Україну очима не українців, аби нагадати, яка вона особлива, мальовнича й неповторна. Адже завжди здається, що добре там, де нас нема — небо синіше, трава зеленіша. Я вже 14 років живу у Німеччині і завжди, відвідуючи Україну, помічаю щось таке неймовірне, що самим українцям здається звичайним і повсякденним.

директорка фестивалю Євгенія Крігсхайм

Фільми до конкурсних програм приймаються через фестивальну платформу filmfreeway:

  • приймання заявок до участі у національному конкурсі повнометражного документального кіно за посиланням,
  • приймання заявок до участі у міжнародному конкурсі «Україна очима світу» повнометражного ігрового та неігрового кіно, тема якого присвячена 30-тій річниці незалежності України, за посиланням,
  • приймання заявок до участі у конкурсі короткометражного кіно «Бардак» за посиланням.

Приймання заявок до конкурсних програм повнометражного кіно триватиме до 25 серпня, приймання заявок до конкурсу короткометражного кіно – до 1 вересня. Також організатори оголошують приймання робіт на пітчинг кінопроектів в межах індустріальної секції Meet Film Industry, який також стартує 15 червня та завершується 1 вересня. Проєкти на пітчинг можна подати за посиланням.

Регламент та умови участі за посиланням.

Пітчинг – презентація проєктів майбутніх фільмів, які знаходяться на стадії девелопменту та потребують вдосконалення як структури, змісту чи форми, так і пошуку відсутніх на даному етапі елементів: фінансування, міжнародних партнерів, редакторів тощо. З 2018 року в межах Kharkiv MeetDocs щорічно проходить перший та єдиний в східній Україні пітчинг проєктів повнометражного неігрового кіно, який координуватимуть міжнародні професіонали індустрії.

Члени журі національного конкурсу будуть оголошені незабаром. В міжнародному конкурсі найкращий фільм будуть обирати глядачі шляхом голосування на офіційному сайті фестивалю. До журі конкурсу короткометражного кіно «Бардак» увійдуть творці кіно, критики, представники інших видів візуального мистецтва.

Цього року велика частина фестивалю уходить в онлайн, але цього разу не через локдаун, а через некомпетентність Наглядової ради Українського культурного фонду. Ми планували масштабувати п’ятий ювілейний фестиваль та зробити низку паралельних заходів в межах фестивалю до 30-ї річниці дня Незалежності України (зокрема освітній ХАБ з залученням міжнародних фільмейкерів, які працюють зі стрімінговими платформами Netflix, HBO, Amazon Prime, Sky та їх редакторів), тому подали два проєкти на розгляд УКФ та отримали від експертів високі бали. Листом нас запросили до перемовних процедур, які де-факто так і не відбулись. Разом з іншими проєктами, які також мали високі прохідні бали, ми отримали листа, що проєкт затверджено дирекцією фонду, але на засіданні ради 20 травня рішення було скасоване Наглядовою радою без коментарів та апеляцій в режимі ручного відбору. Але наш п’ятий ювілейний фестиваль відбудеться, і це найголовніше! Наша мета — популяризація українського документального кіно та культурний розвиток Східної України. І ми будемо рухатись в цьому напрямку попри що.

директорка фестивалю Євгенія Крігсхайм

667
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно