Креативна агенція ISD Group разом із Club 4 Paws закликали НЕ дарувати тварин на свята

Напередодні новорічних свят Club 4 Paws запустив кампанію-нагадування про те, що тварина − не подарунок на будь-яке свято, зокрема на Новий рік. 

Відео за посиланням:

За інформацією FOUR PAWS Stray Animal Care Programme у світі налічується понад 600 млн безпритульних тварин. Тим часом Україна входить до ТОП−10 країн, де проблема безпритульних тварин стоїть найбільш гостро.

Згідно з даними організації Save Pets of Ukraine, заснованої Kormotech, кількість тварин в українських притулках різних регіонів зросла від 20 до 100%. Особливо складна ситуація у прифронтових регіонах. Водночас, 77% українців вважають безпритульність головною проблемою суспільства, пов'язаною з домашніми тваринами, а 40% – готові адоптувати тварину з притулку.

Святкові дати − ще один привід нагадати про відповідальне ставлення до тварин і про те, що дарувати тварину людині, яка з високою імовірністю може виявитися до цього не готовою, − невдала ідея.


«Ми хотіли показати, що прирівнювати живу істоту до речі, яку дарують, – неетично і неправильно. На перший погляд жест дарування котика чи песика може здатися невинним і навіть зворушливим. Проте не кожен, хто отримує домашнього улюбленця в подарунок, готовий до відповідальності. І в результаті це стає однією з причин глобальної проблеми: безпритульних тварин стає так багато, що притулки і небайдужі люди не здатні врятувати всіх», − розповідає Сергій Пронькін, керівник проєктів креативної агенції ISD Group.

«Важливо не лише прилаштовувати, а й усувати першопричини безпритульності. Саме цьому присвячена національна кампанія бренду Club 4 Paws “На жодне свято тварина — не подарунок“, − розповідає бренд−менеджерка Club 4 Paws Галина Цегелик. − Завдяки поширенню інформації про цю проблему ми зменшуємо бажання дарувати тварину без попереднього ретельного обдумування та заохочуємо зважувати всі “за” і “проти”».

До створення відео команда залучила одну з найкращих анімаційних студій Європи Panic Studio. Про свою участь у проєкті розповіли у Panic Studio:

«Нашою головною метою було розповісти про те, що тварина – значна відповідальність, до якої багато людей можуть бути недостатньо підготовлені, але без настановчого або повчального тону, оскільки такі підходи часто не працюють в рекламі і не резонують з авдиторією. Замість цього ми зробили акцент на відчутті дискомфорту в глядачів і глядачок. На відміну від традиційних різдвяно-новорічних роликів, які зазвичай закінчуються щасливо, наша історія робить сміливий поворот із сумним фіналом. Ми досягли цього за допомогою використання покадрової анімації, використовуючи яскраві контрасти кольорів та занурючі в атмосферу звукові ефекти. Цей вихід за межі звичного спрямований на відображення реальної правди про відповідальність за утримання тварин».

Нагадаємо, що в листопаді 2021 року в Україні набув чинності зоозахисний закон, який забороняє дарувати домашніх тварин як призи, нагороди чи премії. Однак практика дарувати тварин – найчастіше дітям – на жаль, досі поширена. Експерти із зоозахисту наголошують: попри незаперечні позитивні ефекти від компаньйонства з твариною, рішення стати петперентом має бути відповідальним і зваженим. Потрібно завчасно врахувати свій і її ритм життя, особливості породи й характеру, розрахувати бюджет, передбачити можливості годувати тварину, гуляти з нею, забезпечувати її виховання і ветеринарний догляд. Тут точно не може бути місця імпульсивним і непродуманим рішенням. 

554
[isdgroup]
Україна