Миколаївський художній музей оцифрував понад 500 експонатів

«Цифрова колекція художнього музею» презентує музейне зібрання оригінальної графіки, яке є складовою частиною від загальної колекції графічних творів Миколаївського обласного художнього музею ім. В.В. Верещагіна.

Фотографія: Миколаївський обласний художній музей ім. В.В. Верещагіна

В рамках проєкту оцифровано, оброблено, досліджено та каталогізовано 518 графічних робіт (малюнок, акварель, пастель), і створено веб-ресурс, що дозволяє користувачам переглядати та скачувати електронні копії графіки. 

Також було створено п'ять 3D-моделей графічних робіт в AR та надруковано серію поштових листівок для відповідного зчитування зображень; реалізовано освітню програму з 4 онлайн-лекцій, де запрошені експерти з України та Європи ділились знаннями та практичними порадами щодо розвитку музеїв, привернення аудиторії та популяризації культурного дозвілля.

Проєкт сприяє збереженню та популяризації культурної спадщини України та дозволяє інтегрувати надбання вітчизняної культури у світовий культурний простір, а також відкриває Миколаїв як ще одну точку на культурній мапі країни.

йдеться на ресурсі

Проєкт «Цифрова колекція художнього музею» передбачив обмежені хронологічні рамки творів використаних для оцифрування — ними стали роботи кінця ХVIII — першої половини ХХ століття.

Каталог складається з двох розділів:

  • До першого розділу увійшли графічні твори кінця XVIII та XIX століть, а також роботи створені до 1917 року.
  • Друга частина видання знайомить з творчістю художників-графіків та їх доробком з 1918-го по 1950-й роки.

Джерело: Цифрова колекція художнього музею

1085
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно