Музей Михайла Булгакова презентував новий дизайн-код і сайт

13 вересня на Андріївському узвозі в рамках щорічного фестивалю «Булгаков-FEST» пройшла презентація нового сайту і дизайн-коду Музею Михайла Булгакова. 

Ініціатором процесу цифрової трансформації музею виступив засновник SEVENTEAM Дмитро Федоренко, який об'єднав студії LLIWELL, відеопродакшн Lininiscence і благодійний фонд Владислава Трубіцина «Культурні новації» для створення бренду музею.

Для розробки дизайн-коду і онлайн-платформи Музею Михайла Булгакова  Дмитро Федоренко об'єднав фахівців IT та креативного сектора, які поділяють ідею про необхідність осучаснити культурні традиції Києва і створення культурних брендів. 

Новий дизайн проєкту розробила компанія LLIWELL. В його основу лягли асоціації з відомим письменником. Головний елемент айдентики — вікна, які були окреслені з існуючого будинку Михайла Булгакова. Основним кольором айдентики став зелений, колір улюбленої лампи Михайла Булгакова, яка знаходиться в колекції музею і є акцентним атрибутом інтер'єру. Відеогід по експозиції музею був розроблений відеопродакшеном Luminescence. Партнером по реалізації оновленого дизайн-коду музею виступив Благодійний фонд Владислава Трубіцина «Культурні новації».

Студія SEVENTEAM розробила для Музею Булгакова платформу, на якій до функції оперативного замовлення екскурсій згодом буде додано функцію здійснення пожертвувань та інтернет-магазин книг і сувенірів. Фінальну версію платформи можна буде побачити вже в кінці 2020 року. Розробка ляже в основу майбутніх платформ для музеїв України, на яких вони також зможуть здійснювати фандрайзинг, продажу та управління екскурсійними програмами.

«Сучасні інноваційні рішення для культурних, артових, благодійних та соцпроєктів з кожним роком все більш затребувані. Ми живемо в цифрову епоху, коли необхідність йти в онлайн не піддається сумніву. У культурних і благодійних проєктів є шанс почати нове життя в еру digital і ми з SEVENTEAM не хочемо стояти осторонь. Наша команда бере курс на об'єднання креативу та IT для побудови сильних брендів в культурному, соціальному, освітньому та благодійному сегментах. Сайт Музею Булгакова — пілотний проєкт цієї ініціативи і стане першопрохідцем в світі культурних digital-трансформацій», — коментує Дмитро.

Джерело: прес-реліз

898
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно