The Photographer’s Way: креативний проєкт про фотографів з усього світу

Depositphotos, контент-платформа з 210 млн зображень, аудіотреків і відео, створила проєкт — The Photographer’s Way (Шлях фотографа).

Ідея проєкту — показати, що значить бути фотохудожником. З якими стереотипами щодо своєї професії їм доводиться стикатися? Як автори вирішують труднощі завдяки фотографії? Що допомагає їм досягати успіху й залишатися вірними улюбленій справі?

«Креативна спільнота Depositphotos об’єднує понад 100 000 талановитих авторів. Ми знаємо, що стати фотографом не так легко, як може здаватися. Одні змушені боротися зі стереотипом, що бути фотографом – несерйозна робота. Інші просто не знаходять підтримки у своєї родини, друзів і не виправдовують їхніх сподівань. Багато хто стикається з труднощами й здається, але набагато більше людей знаходять сили йти за мрією, як би важко це не було», – каже креативна директорка Depositphotos Таті Тимошенко.

Мета проєкту — розповісти більше про фотографів і поділитися їхніми унікальними історіями. Він допомагає показати шлях авторів і зрозуміти, як вони передають свій життєвий досвід за допомогою фотографії. У тематичному проєкті Depositphotos представлені вісім історій креаторів з усього світу, а також серії робіт, які стали ключовими у їхній творчості.

Герої проєкту – фотографи різного віку та походження, які живуть у США, Франції, Перу, Україні, Монголії, Росії, Ізраїлі й Туреччині.

Морфі Хіменес – перуанський фотограф, який зіштовхнувся з критикою на адресу своїх робіт, – розповів нам, як цей досвід допоміг йому виграти премію Hasselblad Award.

Фотографія: Морфі Хіменес

Катя Кондратьєва – українська фотографка-портретистка, про яку писали Reuters та інші світові ЗМІ. Вона поділилася історією про те, як покинула університет і здійснила свою мрію.

Фотографія: Катя Кондратьєва

Ельдар Хамітов – вуличний фотограф із США, який співпрацював із The Atlantic й іншими популярними виданнями. Він розповів, як фотографія допомагає йому впоратися з нападами тривожності.

Фотографія: Ельдар Хамітов

Андрій Гудков – титулований фотограф дикої природи з Росії, відзначений нагородами National Geographic і Королівського фотографічного товариства. Автор поділився тим, які перешкоди довелось подолати, перш ніж він досяг професійного успіху. Андрій Гудков також є популярним автором Depositphotos.

Фотографія: Андрій Гудков

Масіс Усенмез – відзначений нагородами турецький вуличний фотограф, який живе у Франції. Він розповів, як зміг перетворити почуття самотності на свою силу.

Фотографія: Масіс Усенмез

Каталін Сарас – фотографка з Парижу, про яку писали The Washington Post й інші ЗМІ. Каталін поділилася історією про те, як труднощі відірваного від батьківщини життя допомогли їй у створенні вражаючих робіт.

Фотографія: Каталін Сарас

Діна Альфасі – титулована авторка у жанрі мобільної фотографії, яка співпрацює з Apple. Вона розповіла про критику з боку людей, які не вважають мобільні знімки справжньою фотографією.

Фотографія: Діна Альфасі

Бат-Оргіл Баттулга – монгольський фотограф, який співпрацював з Forbes Mongolia і National Geographic, а також отримав дві премії ЮНЕСКО «За різноманіття культурного самовираження і свободу мистецтва». Він пішов з роботи, щоб знайти свободу у природі й створювати власні художні проєкти.

Фотографія: Бат-Оргіл Баттулга

Ці історії покликані надихнути креаторів на здійснення мрії про фотографію, незалежно від того, скільки перешкод доведеться подолати.

730
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно