Творчість заради життя: проєкт «Крапля до краплі» підтримав мистецьку ініціативу DonorUA ART Project

Дбати про інших – ось що робить людей людьми. Усвідомленість, безкорисливість, відповідальність – складники тієї цивілізаційної культури, яку вже понад півроку послідовно пропагує благодійна донорська ініціатива «Крапля до краплі», створена проєктом «ДонорUA» і брендом «Природне Джерело». Попри локдаун, наші однодумці та послідовники продовжують нарощувати активність, поступово стаючи тим відчутним ресурсом, який здатен вплинути на проблему нестачі донорської крові в Україні. Тож повідомляємо, що завдяки саме вам станом на кінець квітня вже зібрано 832 815 гривень фінансової допомоги, залучено 3 138 нових донорів і врятовано 9 414 людських життя.

«Важливо розуміти, що ми робимо це разом. Що кожна краплина – вагома, кожне зусилля – істотне. Багато людей, одного разу перетнувши поріг донорського кабінету і відчувши подяку та підтримку за свій невеличкий подвиг, повертаються знову і роблять регулярне безоплатне донорство частиною свого способу життя. Ті ж, хто поки не наважився на кровоздавання як таке, знають, що можуть просто обирати в магазині для своєї родини питну воду "Природне Джерело" і цим робити свій внесок у донорський рух. Незалежно від обраного шляху – кров чи вода – ви "вливаєтеся" в добру справу і демонструєте приклад для інших. Адже донорство – та сфера, де ефект масовості врешті є визначальним», – слушно зауважила Олена Селютіна, директорка з комунікацій Групи Компаній «Нові Продукти».

У квітні проєкт «Крапля до краплі» вперше долучився до мистецького конкурсу DonorUA ART Project, що проходить уже третій рік поспіль. Ідея полягає у популяризації донорства крові за допомогою витворів мистецтва та у заохоченні творчих людей активніше розвивати цю тему у своєму доробку. В конкурсі можуть узяти участь художники, фотографи, ілюстратори, дизайнери, які зацікавлені у темі донорства крові. Для цього потрібно надіслати свої роботи (малюнки, анімації, фото, відео тощо, без обмежень у жанрі) за темою «Донорство – це про життя» на поштову скриньку a.magaletskyi@donor.ua. Конкурс триває з 20 квітня до 05 червня. Переможець отримає від організаторів 10 000 гривень подяки за творчі зусилля та громадянську позицію.

Проєкт «Крапля до краплі» продовжує безкоштовно доставляти питну артезіанську воду «Природне Джерело» до донорських центрів Києва, Дніпра, Одеси, Львова, Харкова, Житомира та Вінниці. Вже незабаром до переліку міст, у яких донори отримуватимуть свою подарункову пляшку корисної води, долучаться Миколаїв, Івано-Франківськ та Черкаси. Нагадуємо, що на кожній пляшці є спеціальне маркування з основною інформацією про проєкт «Крапля до краплі», а також про те, яким чином кожен споживач долучається до розвитку донорства в Україні.

«Коли перед вами є вибір, врятувати життя чи знепритомніти через страх, прошу завжди закривати очі на свій страх і робити вибір рятувати життя. Це вас, можливо, змотивує абсолютно на інші кроки в житті, адже коли є відчуття, що ви – герой чи геройка, з'являються сили змінювати цей світ на краще. Але це – перший крок, який вам допоможе подивитися на світ інакше», – Ірина Славінська-Ріцнер, засновниця «ДонорUA».

Для долучення до донорської сім’ї та отримання повідомлень про термінову необхідність у крові радимо зареєструватися на офіційному сайті «ДонорUA». Якщо немає можливості здавати кров, але є сильна мотивація робити добрі справи та рятувати життя, купуйте артезіанську питну воду «Природне Джерело», адже частина суми від її продажу відраховується на благодійну діяльність. 

901
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно