У Києві запустили державний Музей науки

У Києві офіційно запустили перший Музей науки Малої академії наук України, де більшість експонатів інтерактивні. Створювала його Мала академія наук України в колаборації з агенцією Gres Todorchuk і за підтримки Міносвіти, а також Нацакадемії наук. Над айдентикою працювала агенція Fedoriv, архітектуру павільйону створювала команда MONO Architects.

З 24 вересня, музей працював у тестовому режимі для груп дітей. «Музей науки» — це інтерактивний простір із понад 120 інсталяціями й експонатами про науку та дослідження. Тобто під час екскурсій на них можна буде не лише дивитися, а й «перевірити», як вони працюють. 

Експозиція музею складається із семи блоків, над якими працювали команди з України, Канади, США, Польщі та Швеції.

Серед експонатів також є такі, що показують оптичну ілюзію, велосипед із квадратними колесами та різні маятники. Також власноруч можна зібрати міст Леонардо да Вінчі, запустити блискавки в котушці Тесли та дослідити, як у піску створюють мікрочіпи.

Найбільшим інтерактивним експонатом є скляна стеля площею 400 м². Її робота залежатиме від відвідувачів: правильні відповіді на питання тематичних тестів змінюватимуть колір поверхні. 

1085
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно