У Малій Галереї Мистецького арсеналу відкриється виставка білоруської художниці

Виставковий проєкт «Лист до мами» базується на історіях людей, що вимушено покинули Білорусь і наразі вибудовують свій побут на новому місці. 

Основу проєкту складають тридцять інтерв’ю з білорусами та білорусками, записаних художницею протягом кількох місяців. Проєкт розкриває афективний бік досвіду переселення: особисті переживання, відчуття втрати дому, безпорадність і розгубленість, страх, невизначеність, почуття провини. У виставковому просторі представлено погляд на те загальне/різне, що пережили його учасники та учасниці. Художниця звертається до малюнку, перформансу й інсталяції, через які глядач(ка) занурюється та перепроживає емоції людей, що покинули свою країну.

У межах виставки «Лист до мами» художниця запрошує місцевих жителів(ок) долучитися до її творчої майстерні — взаємодіючи з листами учасників та учасниць проєкту, написати власний лист чи зробити малюнок про те, чого не вистачає цим людям на новому місці. Відвідувачі та відвідувачки виставки також зможуть долучитися до проєкту — створити свій малюнок або текст на основі листів. Так через практику спільного письма та малювання художниця апелює до спільного проживання болісного досвіду й емпатії та створює поле для подальшого діалогу.

Виставка триватиме в Малій Галереї Мистецького арсеналу з 08 червня до 04 липня 2021 року. Вхід вільний.

778
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно