Відкрилася мультимедійна фотовиставка про рідкісні українські професії, що зникають

Онлайн мультимедійна фотовиставка «Околиці часу» (Time Suburbs) — це мистецько-дослідницький проєкт, під час якого автори досліджували історії людей, спосіб життя та професії, які, за словами організаторів, ймовірно, зникнуть в найближче сторіччя.

Матеріали для проєкту збирали у Києві, Поліссі (Перга, Копище, Майдан), Одесі, Карпатах (Ворохта, Яворів, Космач, Микуличин), Дрогобичі, Донбасі (Торецьк, Щербинівка) та Тендрівській косі.

«Сьогодні однією з головних тенденцій та, можливо, одним з головних викликів для сучасної людини стає необхідність роззирнутися та переусвідомити досвід в абсолютно різних проявах людської діяльності. Зупинитися та вдумливо розгледіти, дослідити те, що відбулося та відбувається. Бо темп надто шалений. Разом з прогресом світ змінюється, збільшуються потоки інформації, зникають професії, нове витісняє старе, та чи встигаємо ми осмислити цей процес та те, що кожного дня стає минулим?»йдеться на сторінці «Околиці часу» (Time Suburbs).

Протягом подорожі автори спілкувалися з представниками таких професій, як: бортник, наглядач маяку, шахтар, вівчар, ліжникар, годинникар, солевар.

Виставка складається з документальних інтерв’ю та чорно-білих фотографій, знятих на плівку, а також аудіальної частини. У проєкті використовується бінауральна технологія, що робить звук об’ємним та дозволяє глядачу максимально зануритися в аудіальну атмосферу кожного місця та героя, реалістично відчути звуки їхнього життя. Тож, слухати краще у навушниках.

В онлайн-виставці збережена оригінальна мова кожного героя.

Джерело: Telegraf.Design

731
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно