Живий відеоспогад: невловимі відчуття у новому фешн-фільмі Roussin

Цієї весни світ побачив український фешн-фільм «Живий». Ностальгічна історія відтворює моменти, коли ще підлітками, у своєму максималізмі, ми були в пошуках відчуття того, що живі.

Герої фешн-фільму балансують на грані між дозволеним і забороненим, безпечним і страшним, дружнім і зловісним, намагаючись віднайти власні координати. Вони ще не бояться і відчайдушно борються: один за одного, за власну індивідуальність, за дружбу, ба навіть за будинок на Рейтарській, який є пам'яткою архітектури, а помирає через відсутність реконструкції.

Фільм, створений Kit Kollektiv, візуально ілюструє бренд одягу Roussin дизайнерки Софії Русінович. Її колекція одягу із відповідною назвою “Живий” є яскравим поєднанням сучасних технологій зі стилем 90-х. Тож і фільм став алюзією на те, як виглядали б спогади сучасної молоді, якби вони були зафіксовані на технології часів їхніх батьків. Музичний супровід стрічки – український даркфолк трек 90-х “Велика Ріка Хєнь-Юань” від гурту Цукор Біла Смерть, який постає у вигляді реміксу від сучасного електронного музиканта John Object.

Усе розпочиналося із прес-релізу, який написала Соня до своєї колекції. У ньому вона описала поняття, які, у її розумінні, змальовують «Живого». Це був щиросердечний білий вірш, який ми з нею вирішили вивести на рівень фешн-фільму, й ось і він. Цікаво, що його реліз випав на час карантину, коли такого роду зібрання є неможливими, й те, що нам зараз залишається натомість – відеокасети зі спогадами про живе.

режисерка фільму Ната Кіт

Фільм знімали власними силами, тож кожна сцена фільму була справжньою.

Ми організували міні-концерт на даху закинутого будинку на Подолі, куди зараз перекритий вихід. Ми провели ніч у лісі під Конча-Заспою навколо вогнища із гітарою, бігали під Дарницьким мостом, сміялися у друга в квартирі, а також вривались на власній вечірці у палаці культури «Куренівка»

режисерка фільму Ната Кіт

  • Цей продукт став можливим за рахунок чудової команди, яка зібралась задля створення, а саме: Ната Кіт, Оля Михалець, Оксана Краснощок, Денис Дужник, Юра Резніченко, Марія Чупайленко, Гліб Зюзін, Марина Ткаченко, Віктор Лісін, Інна Дибан, Тарас Йосипенко та інші мешканці титрів.
1108
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно