“Зроби крок. Чуйність перемагає насильство” Запустилася загальнонаціональна кампанія з протидії домашньому насильству

Кампанія стартувала напередодні міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства» за ініціативи віцепрем’єрки з питань європейської та євроінтеграції Ольги Стефанішиної та за участю першої леді України Олени Зеленської.

Розробила кожну комунікаційну агенцію plusone social impact.

Повномасштабне вторгнення суттєво змінило проблему з домашнім населенням в Україні. У зв'язку зі стресом, невизначеністю, вимушеними переїздами та іншими викликами, пов'язаними з війною, ризики домашнього населення зростають. За даними МВС лише за перше півріччя 2023-го року кількість звернень щодо домашнього населення зросла майже на 40%, відповідно з цим періодом минулого року.

Щоб впоратися з таким великим викликом, проти нього потрібно об'єднувати суспільство. Після 24 лютого українці показали, що вони здатні спільно та ефективно протистояти навіть найбільшим викликам.

Однак боротьба з насильством може здаватися надскладним для пересічної людини завданням, для якого потрібно багато часу, зусиль, профільних знань і внутрішньої стійкості.

Компанія “Зроби крок. Чуйність перемагає насильство” розділяє цей великий виклик на маленькі кроки. Та дала набір дуже зрозумілих, простих та доступних кожному інструменту для боротьби з ним.

Щоби боротися з насильством, достатньо не бути байдужими, звертати увагу на ситуації довкола та реагувати на них так, як вдається.

У співпраці з фахівцями, кампанія виділила 5 кроків для свідків чи постраждалих від насильства. Це ті дії, які допоможуть вирішити ситуацію та не поставлять під загрозу особисту безпеку людини. 

Розширений перелік підказок на випадок домашнього використання зашифрований у головоломці інтерактивної інсталяції.

Ваша ціль – навчити шукати та бачити кроки, які можуть допомогти у випадку насильства.

До 2 грудня інсталяція представлена ​​в ТЦ «Гулівер» у Києві. 4 грудня відбудеться її відкриття у Дніпрі, а 8 грудня – у Львові.

Також в межах кампанії планується запуск курсу лекцій з чуйного спілкування та відеокурсів для участі профільних психологів. Основна тема – як взаємодіяти чуйно, коли ми проживаємо війну. Курс охопити питання:

  •  як спілкуватися цивільним та військовим,
  •  як підтримати родини, що пережили втрату,
  •  як вибудовувати стосунки у родині, яка очікує повернення рідних з фронту,
  •  як допомогти родинам ВПО тощо.

Велику проблему долають маленькі кроки.

#зроби_крок!

Компанія йде за ініціативи Офісу віце-прем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та сприяння першій леді України. Реалізується у співпраці з Урядовою Уповноваженою з питань гендерної політики та за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA). Старт Його приурочено до щорічної міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства» та реалізовується за підтримки уряду Франції. 

367