15 типових помилок у контенті, які часто роблять маркетологи

Контент став неодмінною складовою діджитал маркетингу, надаючи бізнесу потужний інструмент для контакту і взаємодії з аудиторією. Однак, під час створення та розповсюдження контенту, легко зробити базові помилки, які можуть підірвати ефективність ваших зусиль.

У цій статті ми розглянемо деякі фундаментальні помилки, які часто зустрічаються у контент маркетингу, та з'ясуємо, як їх уникнути. Зрозумівши та виправивши ці недоліки, маркетологи зможуть покращити свої стратегії для більш ефективного залучення аудиторії в конкурентному діджитал середовищі.

Починати без чіткої візії та стратегії

На які теми та питання буде спрямований ваш контент? Хто є вашою цільовою аудиторією? Як ви бачите розвиток свого блогу у наступні роки? Ці важливі питання слід розглянути перед тим, як дати назву своєму блогу, придумати заголовки або писати тексти. Хоча технічні аспекти мають значення, вони залежать від чіткості та напрямку вашої візії. Виділіть час для проведення ринкових та конкурентних досліджень, ознайомтеся зі стратегіями контент маркетингу та розробіть початковий план, в якому ви опишете, як ви плануєте запустити і розвивати свій блог.

Писати тексти для надмірно широкої аудиторії

Важливо точно визначити цільову аудиторію для вашого контенту, однак багато маркетологів роблять помилку, адаптуючи свій матеріал для демографічної групи, яка є занадто широкою або загальною. Логіка за цим зрозуміла; чим ширше таргетинг вашої аудиторії, тим більше потенційних слухачів ви зможете привернути. Однак, цей метод включає похибку: хоча ви можете залучити більше людей, релевантність вашого контенту зменшується. У контент маркетингу збереження специфічної релевантності є найважливішим. Розпочніть з фокусу на вузько визначену нішу; ви можете розширити свій план охоплення пізніше, якщо це буде необхідно.

Не використовувати власний голос бренду

Два ключові елементи, які відіграють важливу роль у будівництві та утриманні вірної аудиторії, це унікальність та послідовність. Унікальність привертає увагу користувачів, а послідовність утримує їхню зацікавленість. Ваш голос бренду, визначений конкретним тоном або особистістю у вашому стилі письма, що є унікальними для вашого бренду, це потужний інструмент для задоволення цих вимог. Без чітко визначеного голосу бренду ваші публікації ризикують виглядати непослідовними або невпливовими на вашу цільову аудиторію. Тому важливо вкладати час у вдосконалення вашого голосу. Подумайте, чи передаєте ви енергію чи спокій, молодість чи зрілість, стоїцизм чи емоційність, дружелюбність чи професіоналізм, дотримання політичної коректності чи більш неформальне ставлення.

Не визначати важливих метрик для оцінки

Як ви плануєте вимірювати свій прогрес? Хоча це питання є значущим, та перед ним є ще більш критичне: що для вас означає "успіх"? Різні маркетологи переслідують різні цілі зі своїми контент стратегіями, включаючи збільшення трафіку на веб-сайті, покращення конверсійної виручки або підвищення утримання клієнтів. Зрозуміло, ви можете вибрати комбінацію цих цілей. Однак, перед тим як рухатися вперед, важливо встановити чіткі цілі і визначити метрики, за якими ви оціните результати. Без цієї підготовки визначення успіху стає невизначеним, не кажучи вже про досягнення його.

Не проводити дослідження ключових слів

Контент маркетинг та SEO тісно пов'язані, але мають відмінні стратегії. Просте розпочинання контентної кампанії не вимагає інвестування в SEO, хоча це рекомендується через додаткові переваги, які він пропонує. Однак навіть якщо SEO не є вашою основною увагою, розумно провести певний рівень дослідження ключових слів перед початком написання. Використання інструментів, таких як SEMRush, UberSuggest і Moz Keyword Explorer, дозволяє вам генерувати ідеї ключових слів, оцінювати фактори, такі як обсяг пошуку та конкуренція, і в кінцевому підсумку скласти список тем та ключових слів, які найбільше корисні для вашої аудиторії.

Недостатньо деталізований контент

Деталізація конкретикою, а не обговоренням вагомих узагальнень є невіднятною частиною. Замість використання термінів, таких як "більшість користувачів", прагніть навести точні цифри, наприклад, "75 відсотків користувачів". Крім того, підтримуйте ваші твердження прикладами, щоб уточнити їхню вагомість. Досягнення такого рівня деталізації може вимагати проведення оригінальних досліджень для підтвердження вашої позиції або залежати від зовнішніх джерел інформації. Підкреслення специфічності та розгортання є ключовими для забезпечення повноти ваших публікацій.

Відводити недостатньо часу на заголовки

Можливо, ви це чули раніше, оскільки це ствердження є універсально правдивим: ваш заголовок є одним із найважливіших аспектів будь-якого створеного вами матеріалу. Для більшості читачів, що зустрічають вашу статтю, заголовок є їхнім першим враженням. Він визначає, чи клікнуть вони на статтю, чи продовжать гортати сторінку, незалежно від якості контенту, який їх очікує. Дивно, що дослідження показали, що 59% всіх посилань, які обмінюються у соціальних мережах, фактично не натискаються, що свідчить про те, що більшість обмінів статтями базується лише на заголовку. Хоча це не ідеальна ситуація, це підкреслює важливість вкладення додаткового часу у поліпшення цих заголовків.

Не реагувати на коментарі

Навіть невеликі блоги часто привертають випадкових коментаторів. Коли ви розповсюджуєте свій пост через соціальні медіа, ви залучите ще більше коментарів. Легко припустити, що ваша робота завершена, як тільки пост стає доступним і починають з'являтися коментарі. Однак кожен проігнорований коментар означає втрачену можливість. По-перше, коментатори часто надають цінні відгуки щодо вашого поста, чи то свідомо, критикуючи вашу аргументацію, чи навіть несвідомо, висловлюючи непорозуміння з приводу думки, яку ви вважали зрозумілою. Крім того, взаємодія з коментарями демонструє вашу турботу про вашу аудиторію і, відповідно, привертає до вашого блогу чи посту більше читачів.

Неуважність до просування завершених постів

Попри те, наскільки чудовим може бути ваш контент, він залишиться непрочитаним, якщо залишиться непоміченим. Ця аналогія також стосується вашого блогу. Навіть якщо ви створюєте діджитал шедеври, без просування вони залишаться невідомими. Виділіть додатковий час, щоб розмістити свої пости в соціальних медіа, професійних чатах або використовувати інші засоби для їхнього просування.

Відсутність закликів до дії

У кампанії контент маркетингу у вас можуть бути різні цілі, але в кінцевому підсумку ви хочете, щоб у кінці своєї подорожі контентом ваші читачі діяли: чи то покупка товару, запис на консультацію або підписка на вашу розсилку. Користувачі не схильні робити ці дії самостійно, тому вам потрібно підштовхувати їх у тексті ваших блогів та дописів. Відсутність закликів до дії (CTA) у вашому контенті означає втрату потенціалу з кожним постом, тому переконайтеся, що включаєте заклики до дії в кожному з них.

Бути надто настирливим у продажах

Як і багато стратегій у контент маркетингу, тут важливо знайти рівновагу. Якщо ви перенасичуєте всі свої пости закликами до дії (CTA) і спамите своїх користувачів попап повідомленнями, вони швидко стануть роздратовані й шукатимуть контент десь інде. Споживачі зазвичай недовіряють рекламі та агресивним тактикам продажів. Якщо вони сприймають ваш блог виключно як рекламу, вони будуть неохоче витрачати на нього свій час. Хоча важливо включати деякі елементи продажів, такі як CTA, у свою роботу, занадте наполягання призведе до відштовхування ваших читачів.

Недостатнє використання віжуалів

Важливо включати як письмовий, так і візуальний контент у вашу стратегію. Навіть ваш текстовий контент повинен мати певний візуальний елемент. Пости у соціальних медіа, супроводжені зображенням, збирають значно більше репостів та лайків, ніж ті, де зображення відсутнє. Тому включення навіть одного ключового зображення може значно підвищити ваші загальні показники залучення. Крім того, корисно включати ілюстрації та малюнки — навіть якщо це просто малюнки — по всьому вашому матеріалу. Це допомагає розбити письмовий контент та ефективно проілюструвати факти, які ви презентуєте.

Недостатнє різноманіття довжини вашого контенту

Так само, як ви стараєтеся різноманітити формати контенту, які ви використовуєте у своїй контент стратегії, вам слід також різноманітити його довжину. Короткі пости (і відео) можуть швидко захопити увагу користувачів і спонукати їх поділитися майже інстинктивно. Однак, в цілому, більш довгі пости зазвичай генерують більше залучення, репостів та посилань. Кожен тип довжини має свої переваги та недоліки, тому прагніть включати як довгі, так і короткі пости в свій контент маркетинг.

Нерегулярні публікації

Для збереження вашої аудиторії вам необхідно забезпечити їм стабільність. Це означає створення постів, які підтримують постійний рівень якості, спрямованість та графік публікацій. Хоча можливі випадкові відхилення від цієї стабільності можуть бути необхідними залежно від вашої стратегії, важливо прагнути до сталості в будь-якому можливому випадку.

Не питати вашу аудиторію про відгуки

Ваші читачі ті, хто підтримує вашу стратегію контенту. Якщо їм подобаються ваші тексти, вони залишаться вірними і, ймовірно, привернуть більше людей до вашого бренду. Навпаки, якщо вони незадоволені, вони підуть. Важливо постійно оцінювати думку вашої аудиторії щодо вашої стратегії контенту. Найефективніший спосіб зібрати цю інформацію - це безпосередньо запитати їх. Звертайте увагу на їхні коментарі до ваших постів у соціальних мережах, і розгляньте можливість проведення опитувань, щоб дізнатися про їхнє загальне задоволення вашим матеріалом. Інструменти, такі як Typeform, особливо корисні для цієї цілі.

1180