IT-професії майбутнього

Нижче наводимо список ІТ-професій, які на думку аналітиків будуть найбільш популярними в майбутньому.

🤓 Data Scientist

Спеціальність Data Science - одна з найпоширеніших в ІТ-сегменті. Експерти Всесвітнього економічного форуму поставили її на перше місце у списку найпопулярніших професій, які залишаться актуальними до 2025 року.

Бюро статистики праці США передбачає, що до 2026 року попит на фахівців у галузі Data Science зросте майже на 30%.

👨🏻‍💻 ML-engineer

Інженер машинного навчання - це фахівець, який створює інтелектуальні програмні системи, які використовують машинне навчання. Він «навчає» комп'ютер працювати з алгоритмами аналізу даних, знаходити взаємозв'язки та приймати рішення. З результатами роботи ML-інженерів щодня стикаються користувачі соціальних мереж, коли гортають «розумні стрічки» або відкривають розділ «Рекомендоване» у стрімінгових сервісах.

👩🏻‍💻 AI-developer

Розробники у сфері штучного інтелекту займаються створенням ботів та технологій для «розумного дому» та голосових помічників, здатних вирішувати повсякденні завдання замість людей. Автоматизація процесів з виробництва — ще одне завдання таких розробників: вони готують прототипи, тестують моделі ІІ, працюють із технологіями комп'ютерного зору.

💡 ML/AI-researcher

Дослідники в галузі штучного інтелекту висувають гіпотези, проводять експерименти, беруть участь у конференціях та публікують результати своїх досліджень. Важлива частина їхньої роботи — постійне вивчення нових методів, які пропонують колеги-дослідники. Вони взаємодіють із виробничими командами, щоб ефективніше впроваджувати запропоновані методи.

🧐 Продакт-менеджер

Продакт-менеджер аналізує конкурентів, відбирає та тестує життєздатні ідеї продукту, складає дорожню карту та стратегію розвитку, прораховує можливі ризики. Зарплата продакту цілком порівнянна з позиціями дата-аналітиків та інженерів.

😎 UX/UI-дослідник

UI-дослідник відповідає за розробку зовнішнього вигляду інтерфейсу продукту або сервісу, тоді як UX-фахівець визначає, чи виконує той свої завдання. На практиці обома навичками володіє та сама людина.

1665