Корисні розширення Google Chrome для інтернет-маркетолога

Digital-маркетинг – напрям маркетингу, де просування відбувається за допомогою різних каналів та цифрових технологій. І нескладно здогадатися, що для цього використовується безліч інструментів для збирання та аналізу інформації.

У цій статті ми розповімо, як отримати максимум користі від роботи з популярним браузером Google Chrome. Йтиметься про використання спеціальних розширень, які здатні спростити життя фахівцям у сфері маркетингу: SEO, копірайтерам, дизайнерам, розробникам.

Eye Dropper 

З цим розширенням не доведеться завантажувати кожне зображення, заганяти у Photoshop або інші програми і витягувати колір, що сподобався. Встановивши Eye Dropper, можна легко визначити колір з будь-якого ресурсу. Наводячи курсор на певну ділянку, у правому нижньому кутку ви побачите RGB та HEX значення, також ви можете зберегти колір у палітрі. А опція Color Picker дозволить створити власні колірні вибірки для подальшого використання у своїх проєктах.

WhatFont

Так само, як і колір, вам може сподобатися шрифт, який використовується на якомусь із сайтів. Як дізнатися його назву? Дуже просто. Встановлюємо та запускаємо розширення, наводимо курсор миші на будь-яке слово та отримуємо назву шрифту.

LanguageTool

Language Tool – незамінний помічник копірайтерів і не тільки. Здатний перевірити тексти на орфографічні, пунктуаційні та стилістичні помилки, пропонуючи варіанти їх виправлення. Підтримує понад 20 мов. Розширення добре справляється в процесі створення контенту, наприклад, у документах Google. Також може перевірити тексти на готовий сайтах. Для цього потрібно виділити необхідний абзац і натиснути “Перевірити виділений текст” на панелі керування.

SEOquake

Часто для аналізу сайту використовуються спеціальні сервіси, які видають інформацію про кількість проіндексованих сторінок Google, зворотних посилань та ін. Таке ж саме завдання можна закрити за допомогою розширення SEOquake. Крім цього, можна отримати додаткові дані із категорій:

  • відомості про сторінку;
  • діагностика;
  • внутрішні/зовнішні посилання;
  • щільність ключових слів.

Інформація про сайт також відображатиметься під час використання пошукача.

SEO meta in 1 click

Відмінний інструмент для SEO-фахівця. Буквально за один клік він видає ряд показників, розкладених за вкладками:

  • SUMMARY – показує мета-теги: title, description, keywords та ін;
  • HEADERS – показує заголовки;
  • IMAGES – показує кількість картинок на сторінці, а також їх title та alt;
  • LINKS – показує усі посилання на сторінці;
  • SOCIAL – показує наявність мікророзмітки open graph, що відповідає за вид репосту у соцмережах з потрібними картинками та описом;
  • TOOLS – показує посилання на сторонні ресурси для аналізу та виявлення недоліків свого сайту.

Similarweb

Сервіс, який видає величезний потік статистичних даних про користувачів сайту. Часто використовується під час аналізу конкурентів. Є повна версія цього інструменту, а також доповнення до браузера. З його допомогою можна дізнатися:

  • рейтинг та загальний трафік сайту;
  • середній показник часу, проведений користувачем на сайті, кількість сторінок та відсоток відмов;
  • географічні дані користувачів у процентних співвідношеннях;
  • джерела трафіку.

Serpstat Website SEO Checker

Ще один додаток до браузера сервісу для збирання даних про сайт. Як і повна версія сервісу, розширення видає інформацію щодо наступних блоків:

  • SEO-параметри;
  • Аналіз сторінки;
  • Аналіз домену.

Для отримання повної інформації потрібно авторизуватися на сайті, після чого ви отримаєте доступ до аналізу сайтів за безліччю параметрів.

Window Resizer

При розробці сайту, дуже важливо, щоб він однаково добре відображався на різних пристроях. Для того, щоб це перевірити, можна встановити Window Resizer. Це розширення здатне змінювати вікно браузера під вибраний розмір певного пристрою.

Web Developer Checklist

Після розробки сайту обов'язково слід перевірити його на помилки. Розширення Web Developer Checklist перевірить ваш сайт і покаже розробнику, де варто виправити неполадку. Аналіз проводиться відразу за декількома параметрами: SEO, юзабіліті, мобільна версія сайту та ін.

Loom

Loom – розширення, яке дозволить записати екранне відеоповідомлення. У нього одразу можуть бути включені запис самого екрану, ваш голос та зображення. Усі відео, записані з вашого облікового запису, можуть зберігатися на платформі. Щоб поділитись, потрібно просто відправити посиланням на конкретне відео. Дуже зручне та корисне розширення для тих, кому часто доводиться записувати інструкції, пояснювати правки чи навчати.

Висновок

Кожен фахівець бажає спростити та прискорити свою роботу, тому у процесі використовує різні сервіси та ресурси. Але це не обов'язково, тому що для браузера Google Chrom існує понад 180 тисяч різноманітних розширень. Встановивши те, що підходить саме вам, можна швидше закривати завдання й отримувати необхідний результат.

Отримайте консультацію з маркетингу від фахівців Shapoval Agency. Заповніть форму на сайті

3398