Яку увагу українців привернув телемарафон Embrace Ukraine — #StrivingTogether?

Уже п’ятий місяць триває повномасштабна російсько-українська війна. Україна продовжує обороняти своїх людей і свою землю та потребує підтримки у цьому. Телемарафони — один із способів зібрати фінансову допомогу та нагадати світу, у якому події в Україні отримують все менше і менше уваги, що війна триває і її інтенсивність не стала меншою.

Команда LOOQME зібрала медіааналітику телемарафону Embrace Ukraine — #StrivingTogether. Ділимося результатами.

Отже, зважаючи на топ-15 джерел за кількістю згадувань телемарафону, він не отримав достатньо уваги від найбільших українських медіа. Більшість ресурсів із топу — це невеликі всеукраїнські чи регіональні медіа.

На кривій за кількістю згадок ми бачимо зростання активності, що починається за день до проведення телемарафону і пік згадок наступного дня після ефіру — 22 червня. Це класична історія інформаційної активності навколо івентів. Аналогічний вигляд мав графік і під час проведення попереднього телемарафону Save Ukraine — #StopWar, який ми тоді також аналізували.

Найближче середовище згадувань — це набір слів, що найчастіше розміщувалися у текстах найближче до слова, яке ми відстежуємо. У контексті марафону ми бачимо, що найбільш активно і близько медіа використовували слово “підтримка”, що є досить очевидним, зважаючи на мету заходу. Більшість слів або сенсово дотичні до поняття підтримки, або говорять про активність обговорення надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

Безпосередньо до нагадування про агресію росії стосується лише слово “війна” (із топу використаних слів) та “росія”/”рф” (із менш популярних).

Найбільший резонанс подія викликала у Facebook, а найменший — у Twitter. Це можна пояснити тим, що найбільш цікавим форматом для аудиторії були частини запису телемарафону. Facebook, а особливо YouTube й Instagram — платформи, що створені для відео або які отримали активну політику просування відеоформатів за останні роки. Для Twitter головним залишається текст, тому активно говорити в цій соцмережі про подію у відеоформаті справді складно.


1591