10 причин інвестувати у контент

У цьому огляді зібрали для вас всі вагомі переваги контенту, про які варто знати та пам'ятати маркетологам, smm і контент менеджерам будь-якого бренду. Від впливу контенту на знання та авторитет бренду до його ефекту на трафік і конверсію. 


1. Авторитет бренду

Розпещені вибором споживачі схильні вибирати ті бренди, які демонструють найбільший авторитет. Авторитет часто прирівнюється до надійності, що має вирішальне значення для онлайн-продажів. Ваш контент допомагає справити потрібне вам перше враження на ваших потенційних споживачів і сформувати авторитет вашого бренду.

2. Недорого та ефективно

Створення контенту — фото, відео, текст, дизайн — коштує не так дорого, як, наприклад, розміщення традиційної реклами — ТБ, радіо, зовнішня реклама. Плюс перевагою контенту є те, що його результати дуже легко виміряти. Неможливо зрозуміти, наскільки добре працюють на вашу аудиторію телевізійна реклама або білборд. Але виміряти, наскільки успішним був ваш пост в блозі — дуже просто, легко і швидко.

3. Вічна цінність

Пости в блозі, які ви публікуєте сьогодні, залучатимуть трафік на ваш сайт, поки ви не видалите їх. Звичайно, це процес, який вимагає часу, через те, що результати накопичуються з плином часу. У перші кілька місяців ви можете не побачити значних результатів, однак з часом контент почне приносити все більше і більше трафіку. Плюс ви можете постійно переробляти один і той же контент і ділитися ним кілька разів протягом певного періоду. Наприклад, цілком нормально повторювати один і той же пост в блозі кожні два місяці.

4. Ненав'язливість

Контент набагато менше дратує і виглядає більш природним, ніж реклама, тому що люди бачать його, коли шукають потрібну для себе інформацію. Якщо контент, який ви робите, має цінність для ваших споживачів, вони завжди високо цінуватимуть ваш бренд.

5. Нові знання та навички

За допомогою контенту просто і легко розповісти вашій аудиторії про ваш продукт або сервіси, як ним користуватися або як він працює. З кожним новим текстом або т'юторіалом ваш клієнт стає все більш і більш упевненим користувачем вашого продукту.

Чим корисніше і цікавіше ваш контент, тим більше часу ваша аудиторія проводить на вашому сайті, частіше взаємодіє з публікаціями у ваших соцмедіа.

Найпростіший спосіб почати свою контентну практику — оформити в окремі пости, яскраву інфографіку або короткі відео запитання, які найчастіше ставлять ваші клієнти. Це допоможе вам у побудові відносин і отриманні довіри.

6. Висока конверсія

Довірчі відносини підвищують не тільки подальше залучення у контент, але конвертують аудиторію у покупців частіше і простіше, ніж це робить навіть дуже креативна реклама.

Просунута аудиторія все менше і менше довіряє рекламним пропозиціям, готова витрачати час на рісерч і порівняння схожих товарів. Тому якщо ваш контент допомагає розібратися у питанні та зробити вибір — будьте упевнені, він буде на вашу користь.

7. Реферальний трафік

Контент — це відмінне джерело реферального трафіку на ваш сайт з інших джерел і зростання знання бренду. Огляд вашого сервісу на YouTube-каналі блогера, фотозйомка вашого продукту в Instagram Stories, інтерв'ю вашого креативного ліда в Medium або CASES — це хороший привід перейти на ваш сайт і дізнатися більше.

8. SEO-ефект

Системне створення та оновлення контенту на вашому сайті — це ключ до ефективного SEO (search engine optimization). Пошукові системи дуже люблять новий контент — будь-то новий пост в блозі або сторінка на сайті. Якісний і частий контент також впливає на авторитетність вашого домену. Це означає, що ваш сайт буде частіше видаватися на релевантні вам пошукові запити. Але не женіться за кількістю, якість публікацій — в пріоритеті.

9. Бренд-ком'юніті

Захопливий і привабливий контент має безпосередній вплив і на ваше ком'юніті у соцмережах. Релевантний контент завжди знаходить відгук, місце в серцях і головах ваших фоловерів. І це універсальний спосіб нарощувати вашу аудиторію тут. Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest — саме тут вони шукають новини та оновлення від своїх улюблених брендів. Контент також грає важливу роль у побудові та розвитку вашої бази підписників.

Залучені фоловери — саме ті люди, хто конвертується в клієнтів і лояльних користувачів набагато легше і простіше, ніж аудиторія таргетованої реклами.

10. Служба підтримки

Контент може значно знизити навантаження на вашу команду по роботі з клієнтами. Люди схильні спочатку шукати відповіді в Google, і якщо не можуть знайти їх там, контактують зі службою підтримки. При цьому більшість питань, які задають поточні або потенційні клієнти, — стандартні та на них легко відповісти у постах блогу або соцмедіа.

Додаткова інформація:

Taker | Maker — онлайн-ком'юніті контент-креаторів, відібраних вручну. Наші резиденти створюють фото, відео, текст і дизайн для соцмедіа, блогів і сайтів. Наші експерти оцінюють кожне портфоліо, і лише 10% контент-мейкерів отримують доступ до нашої мережі. У нашій базі понад 120 креаторів високоякісного контенту, а також діджитал-маркетологи, smm-менеджери і контент-продюсери.

Фото Joshua Coleman на Unsplash.

4323