Не Zoom’ом єдиним: свіжі рішення для онлайну від FILOSOFIA

Допомога армії – один із пріоритетів для українського бізнесу. За даними Європейської бізнес асоціації (ЄБА), і через рік війни більше половини компаній, а саме 57% продовжують допомагати фінансово, 19% — продукцією, 15% надають послуги, 6% — засобами захисту/оборони, 4% — медикаментами. Ще 12% підтримують своїх співробітників, що долучились до лав захисників країни. Переводячи в грошовий еквівалент, це можна виміряти мільярдами гривень та тоннами гуманітарною допомоги.

Попри вищесказане у багатьох компаніях постає питання, як працювати та вирішувати поточні бізнес-задачі в умовах війни, в тому числі питання актуальності корпоративних заходів для працівників. Адже задля ефективної роботи необхідно мотивувати команду до розвитку та підтримувати комфортну психологічну атмосферу, в якій team справді dream. Проте тут є і своя складність: корпоративні івенти відбуваються переважно онлайн, оскільки багато українців були змушені виїхати на захід України чи закордон.

Сьогодні наша команда Creative Group FILOSOFIA поділиться досвідом креативних рішень, які вдалося втілити для клієнтів онлайн, та спростує стереотип про те, що онлайн-івенти – це лише нудні дзвінки в зумі.

Новорічне повернення в офіс для MacPaw

MacPaw протягом 14 років створює софт та інші продукти для Mac і мають мільйони користувачів по всьому світу. Компанія широко відома на світовому ринку не тільки своїми товарами та послугами, а й корпоративною культурою.

«Щороку ми активно працюємо над тим, щоб зберегти корпоративну культуру, традиції та, щоб працівники відчували приналежність до компанії та єдність Цього року метою всіх активностей було допомога в покращенні емоційного стану та об’єднання всіх, незважаючи на те, що працівники знаходяться в різних куточках. І разом з Filosofia ми створили новорічну магію, яка відповідала цим задачам!», – Наталія Бабій, Event Specialist MacPaw.

Надихнувшись популярними подарунковими календарями, наша команда розробила спеціальний адвент-календар для працівників компанії. Так і виникла ідея візуально зобразити календар у вигляді офісу, який знаходиться в Києві. Сама платформа з квестами та челенджами викликала азарт та допомагала людям відволікатись.

Протягом 3 тижнів кожен працівник мав відкривати віконечка із завданнями за посиланнями та виконувати їх. Серед завдань були тренінги, лекції, тестування, квести, командні, а ще індивідуальні задачі. За успішне виконання кожному учаснику нараховувались бали, які пізніше конвертували у гроші.

Відзначення новорічних свят у MacPaw принесло працівникам компанії ряд можливостей. І звісно ж, покращило настрій у такі нелегкі для кожного часи та мотивувало на нові активності.

Усі зароблені працівниками кошти компанія вирішила витратити на допомогу армії.

По-справжньому добрий ранок або Logity Breakfast Awards

Іншим, не менш цікавим кейсом стало ранкове шоу для Logity. Попри ракетні обстріли та відсутність світла та зв'язку в офісах в Києві, Харкові та Львові, онлайн-івент відбувся: ми провели нагородження найкращих працівників логістичної компанії у 84 номінаціях, в яких оцінювали рівень сервісу, продажів, найбільшу кількість дзвінків та інше.

Важливе завдання для івент-команди – не тільки придумати концепцію заходу, а й вміти вийти із кризової ситуації: мати план А, Б, В, Г до Я, адже окрім звичних для індустрії проблем на івенті, може зникнути світло або, наприклад, інтернет.

Проведення Breakfast awards вже давно стало традицією для Logity. Ми ж зробили все можливе для того, щоб подія відбулася в онлайн-форматі і принесла не менш феєричні емоції. Ведучим заходу став харизматичний Олександр Педан.

На онлайн-нагородженні не обійшлося без інтерактивних рубрик, які були відзняті заздалегідь — жартівливі прогнози від таролога і сесія від пластичного хірурга з того, як створити ідеального співробітника; прямих включень з привітаннями і приєднанням різних частинок команди з Києва, Харкову, Львоваі Вроцлава; а також інтерактивної комунікації з усіма співробітниками під час самого «Breakfast Awards».

Будь-які складні часи мотивують до пошуку більш гнучких форматів та нових рішень. Онлайн-івенти з колегами – це не лише Zoom під келих чогось п’янкого. Це простір для створення нових ідей, використання різноманітних технологій та креативу. Все задля того, аби не втрачати зв’язок попри відстань. 

2489