Telegram великий і жахливий: переваги використання каналів для комунікацій брендів

Сьогодні Telegram випереджає Facebook, YouTube, і навіть Viber серед інтернет-джерел інформації — з нього отримує інформацію кожен шостий респондент останнього опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Однією з ключових переваг Telegram є його гібридність: тут і особисті чати, і професійні спільноти, і блоги, і новинні ресурси. І саме завдяки цьому поєднанню всього з’являється велика кількість можливостей використання Telegram і, зокрема, Telegram-каналів для посилення комунікацій бренду.

Фактично, Telegram — це «новини в кишені», доступні всюди і завжди, де є мережа. І бренди можуть використати всі переваги цієї платформи для своїх комунікацій.

Переваги використання Telegram

Новину в Telegram-канал може запропонувати кожен: через адміністратора або через спеціального бота. Це спрощує шлях інформації від бренду до споживача, а від одного споживача — до інших: друзів чи колег, з якими читач може поділитися цією новиною і таким чином подовжити її життя.

Просування у Telegram може вирішувати безліч задач бізнесу — як іміджевих (у форматі новинної розсилки або посилення інформаційної кампанії), так і маркетингових (у форматі допису про акції або спеціальні пропозиції). Ця платформа дозволяє загортати комунікації бренду у зовсім різні форми, робити їх інтерактивними (опитування, тести, вікторини) чи просто достатньо стислими і лаконічними, без зайвих деталей і з ключовим меседжем.

Робота з цільовою аудиторією має більше опцій, бо Telegram-канали можна розподілити і за тематикою, і за геолокацією, і за фаховою спрямованістю. Тож як інструмент посилення комунікації, Telegram дозволить суттєво розширити цільову аудиторію бренду та закріпити всі меседжі.

Можливі недоліки

Комунікації з адміністраторами каналів можуть потребувати певного часу, краще враховувати це при плануванні дедлайнів. А термінові виходи — можуть потребувати додаткової доплати.

Проте ключова проблема, що може виникнути під час співпраці з Telegram-каналами — недотримання домовленостей зі сторони адміністраторів. Це стосується як протермінування узгоджених дедлайнів, так і відсутність публікації в принципі. Це зворотна сторона анонімності, яка може вартувати бренду і грошей, і часу.

Як ми в агенції «ВАРТО» працюємо з Telegram-каналами

Враховуючи швидке зростання популярності Telegram в Україні, ми почали співпрацювати з Telegram-каналів задовго до повномасштабного вторгнення. Тому сьогодні в нас є всі необхідні показники охоплень, прочитань, ER, та перевірені часом і досвідом канали, з якими ми працюємо систематично. Крім того, наші аналітики регулярно проводять оновлення наших баз.

Таким чином ми можемо сформувати гарну вибірку Telegram-каналів під різні проєкти, залежно від того, яку задачу клієнта збираємося вирішувати цим інструментом. А завдяки налагодженій комунікації, ми швидко узгоджуємо умови співпраці і можемо гарантувати нашим клієнтам дотримання встановлених KPI та дедлайнів.

Алгоритм ефективного використання Telegram-каналів тільки формується, при чому і зі сторони авторів цих каналів, і зі сторони рекламодавців. Беззаперечний факт: Telegram стане чудовим додатковим каналом для посилення інформаційної кампанії бренду, розширення цільової аудиторії та здобуття найякісніших контактів з вашими споживачами. 

3041