Волонтерський проект

24-го лютого бізнес наших агенцій зупинився. Але ми вирішили, що можемо робити те, на чому найкраще розуміємось, а саме — залучення трафіку — на користь найвідоміших волонтерських організацій Україні.

Агенція Svitsoft 12 років займається діджитал-маркетингом, і до війни ми керували найбільшим бюджетом на діджитал у сфері нерухомості України. Серед наших клієнтів такі компанії, як Київміськбуд, Рієл, DIM, PERFECT GROUP та інші топ-забудовники.

Але 24-го лютого все змінилося.

Після перших днів шоку, вже на четвертий день після початку війни, у бомбосховищах, ми створили сайт-агрегатор найгучніших волонтерських ініціатив www.standwithukraine.com.ua, разрахований на іноземну аудиторію.

Ми виходили з логіки, що українські волонтерські фонди у військовий час явно не мають ані вдосталь вільного часу, ані зайвих ресурсів аби самих себе просувати на західну аудиторію. І вирішили зробити це за них.

Міжнародна підтримка та максимальна залученність суспільств інших держав до того, що сьогодні коїться в Україні, є вкрай важливою для перемоги.

Наші клієнти виділили нам 700 тисяч гривень благодійних внесків — це частина коштів, які залишились на рахунках їхніх кабінетів на момент початку війни. На ці гроші ми стали залучати на сайт іноземний трафік. Таким чином, громадяни інших країн могли бачити перевірені та офіційни дані і рахунки для допомоги нашій країні.

Щодня команда проекту з 17 чоловік працює над розвитком сайту, створенням відео для YouTube каналу, креативами, запускають рекламу, таргетовану на 20 різних країн, ведуть роботу у соціальних мережах. Сайт перекладено на 9 мов.

На ньому зібрані фонди для гуманітарної, волонтерської, а також віськової допомоги українцям.

Через три тижні роботи, ми вирішили підрахувати, як громадяни різних країн реагують на заклик допомогти Україні та хто серед них найчастіше робить конверсію.

Дані засновані на 4,531,327 респондентах

100% — це кількість людей у кожній країні, які побачили оголошення із закликом до здійснення донату, та зробили свій внесок.

CANADA 23,9%

GERMANY 23,03%

LATVIA 12.4%

POLAND 11,07%

SWITZERLAND 10,9%

GREAT BRITAIN 10,87%

FRANCE 10,1%

TURKEY 6,4%

AUSTRIA 5,6%

LITHUANIA 3,2%

GEORGIA 2,5%

ISRAEL 2,23%

USA 1,82%

IRELAND 0,64%

PORTUGAL 0,43%

NEW ZEALAND 0,37%

SPAIN 0,26%

AUSTRALIA 0,18%

BELARUS 0,00%

Сенс цього дослідження полягав не в тому, щоб порахувати хто і скільки вважає за потрібне віддавати на благодійну допомогу нашій державі. Важливою є будь-яка посильна допомога. Ми лише хотіли прослідити інтерес до цієї теми серед громадян різних країн. Саме серед звичайних громадян, а не серед урядів та політиків. Певними інсайтами цього дослідження для нас стали, наприклад, дані щодо Австрії. Здавалося б, ця країна не дуже лунає на слуху з приводу активних дій її уряду у напрямку ініціації санкцій в бік росії. Однак, як бачимо, суспільство на рівні окремих індивідів дуже толерує темі війни в Україні.

Наразі робота над проектом триває, у лави тих, хто над ним працює, доєдналося ще більше першокласних фахівців, які в ці часи хочуть бути корисними країні.

Постійно поповнюється перелік фондів та волонтерських ініціатив на сайті. Ми не акумулюємо гроші на своїх рахунках, а лише даємо правильні та офіційні посилання на ці організації.

Реклама – основний спосіб отримання трафіку.

Трафік – головна умова донатів.

Донати є критично важливим фактором для нівелювання гуманітарних катастроф, спричинених цією війною, та інтенсивно наближають Україну до перемоги.

За 12 років ми навчилися вичавлювати максимум із рекламного трафіку та кратно примножувати інвестовані в рекламу гроші. І точно знаємо, що умовні 10 євро, витрачені на залучення трафіку, здатні надати допомогу фондам на набагато більші суми. А значить — врятувати життя і цивільних, і захисників.

Так цей алгоритм працював із нашими клієнтами. Так це працює і із благодійністю. Будемо раді бачити нових бажаючих долучитися як спонсори до цієї ініціативи!

Дізнатися більше про проект можна у третьому випуску подкасту CASES Фронт креативних індустрій ось тут. 

3927