Як Newsletter в Linkedin може привести унікального кандидата?

Кейсом ділиться Юлія Ковадло (Гаврилюк), СОО в Don't Panic Recruitment agency. Взято з телеграм - каналу Наймарня та погоджено особисто з Юлією. 

Саме завдяки цьому інструменту ми нещодавно закрили одну, доволі складну, позицію.

Відгукнувся кандидат з рідкісною експертизою (і зрештою, таки отримав офер), однак в профілі не було вказано жодної актуальної інформації, за якою його можна було б знайти рекрутеру.

Трохи далі розкажемо, як саме воно спрацювало на практиці.

Але почнемо з того, що в якийсь момент ми просто шукали зручний формат, аби розмістити вакансії. На платформі все для цього влаштовано ідеально – є розділ зі статтями (він же Articles), де замість матеріалів можна ставити описи вакансій. І якщо зайти на корпоративну сторінку в розділ Newsletter – одразу бачиш усі описи позицій, з якими зараз працюємо.  

Що такого класного в Ньюзлетері, що ми його самі юзаємо і вас запрошуємо?

Можна додавати хештеги, за якими дуже легко знайти позицію. Тобто кандидати, які перебувають у пошуку, можуть знайти потрібну вакансію за хештегами і самостійно на неї відгукнутись.

Наприклад: #hiring #python #vacancy #fintech #seniorpython #dontpanic

Саме таким чином нас знайшов кандидат, якого ми б ніяк не знайшли самі – людина з досить рідкісною експертизою просто не оновила актуальне біо у профілі.

Оскільки ідея платформи Linkedin в принципі передбачає пошук роботи і все, що пов’язане з кар’єрою, тут люди самі розшукують проєкти. Відповідно, розміщувати вакансії в Лінку ефективніше ніж, наприклад, на сайті рекрутерської агенції – бо не факт, що потрібний кандидат взагалі туди дійде.

Ще одна перевага: це безкоштовно.

Ви ж знаєте, щоб опублікуватися на ДОУ чи найняти когось через Djinni, де гуляє ваша цільова, потрібно заплатити. В Linkedin, в принципі, теж. Але конкретно інструмент Newsletter є безкоштовним, при тому що цільова на платформі майже та сама.

Звісно, це ніяка не чарівна пігулка. Але як мінімум – ще один дієвий інструмент, яким може скористатися кожен рекрутер. Більш того, фріланс рекрутери, можуть вести з особистої сторінки розділ Articles і мати з того профіт.

*З особистого профілю теж можна створити Newsletter – тут трохи складна механіка. Плануємо написати покрокову інструкцію вже в наступному матеріалі.

Ще плюс: нотифікації. Всі користувачі, що підписані на корпоративну сторінку або є у вашому особистому нетворку (це якщо Newsletter запускається з особистої сторінки), миттєво і автоматично отримують нотифікацію "Юля з Don’t Panic щойно створила Newsletter”: назва, опис, долучайтесь”.

За першу добу на Newsletter від Don’t Panic підписалось 800 людей.

За місяць - 2085.

Непогано звучить, правда?

Як воно усе працює?

Взагалі, Newsletter допомагає посилити маркетингову стратегію.

Це, по суті, потік вашого контенту в Linkedin – зображення, відео, статті та усе, що сюди відноситься. Можна вставляти посилання та посилатись на Newsletter з різних ресурсів. Будь-який профіль може скористатись цим інструментом.

Як це зазвичай відбувається з новими функціями на соціальних платформах, Linkedin старається, щоб Newsletter отримував максимальне охоплення.

В той час, як органічні охоплення в соцмережах падають, а конверсія розсилок знижується, тут ви можете отримати перегляди вашого контенту без додаткових витрат.

Що стосується аналітики – є можливість моніторити, скільки людей переглянули кожен фрагмент контенту і скільки підписались на вашу розсилку. Також можна відслідкувати статистику кожної статті у відсотках – хто побачив матеріал (тайтл, індустрія, локація), скільки людей відкрили статтю.

Newsletter поширюється тільки на підписників. Але! кожен раз коли ви публікуєте статтю в ньюзлетері, людям з власного нетворку або підписникам корпоративної сторінки приходить нотифікація. Таким чином користувачі долучаються до вашої аудиторії.

Це дає можливість збільшити органічне охоплення, не витрачаючи ресурси на розробку контенту спеціально для Linkedin чи на інші дії для просування.

Словом, користуйтесь. Будемо раді почути про ваш досвід із цією штукою.

Редактор ksenia kutsa.

1
1103