Як pr-спеціалістам креативних бізнесів просувати кейси на міжнародні платформи

Багато хто з українських компаній зауважує, що прагне завоювати нові закордонні ринки, а тому й шукають різні способи взаємодії з англомовними аудиторіями. Ми в linza agency не виняток. Сьогодні розкажемо про кілька платформ, для поширення своїх кейсів. У цій статті ви прочитаєте про функціонал та переваги публікацій своїх проєктів на міжнародних онлайн-платформах. 

Поїхали!

1. Ads of the World — онлайн-платформа, де зібрано рекламні кампанії зі всього світу. Платформа є частинкою сайту Clio (це міжнародний конкурс нагород для творчого бізнесу), яка просуває креативність і сприяє значущим зв’язкам у творчій спільноті.

Як додати свій проєкт?

Насправді, все дуже легко!

Спочатку треба зареєструватися — це займає 5-7 хв. Під час реєстрації треба вказати електронну адресу, після чого прийде лист, який треба підтвердити і Вуаля! Тепер ви учасник Ads of the World.

Далі стандартна схема: натискаєте “edit profile” та додаєте додаткову інформацію про вас/вашу організацію, додаєте соціальні мережі та нарешті — публікуєте перший кейс.

А що по класним фішкам?

Коли ви зайшли на сайт, то бачили, що є кілька рубрик. Рекомендую звернути увагу на “Highlighted” — розповідаю чому. Після того, як ви оформили та відправили на публікацію свій кейс, треба зачекати певний час, поки адміністратори сайту перевірять вашу роботу. Можете бути впевнені, що ваша робота буде опублікована, але адміністратор додатково може також додати вашу роботу до розділу “Highlighted” — це значить, що ваш проєкт було схвалено та додано до обраного, тобто вашу роботу опубліковано на головній сторінці сайту. 

Ads of the World є корисним ресурсом для маркетологів, рекламних агентств, студентів та всіх, хто цікавиться рекламою. Він дозволяє знайти натхнення, дослідити творчі підходи та ознайомитися з рекламними трендами у різних країнах. Можливо, саме завдяки цим публікаціям ви знайдете партнерів та колег по духу з інших країн.

P.S. Платформа є безкоштовною!


На цьому ми не закінчуємо, адже далі розповідаємо про дотичну до Ads of the World платформу.

2. Roastbrief — онлайн-медіа для спільноти людей, захоплених рекламою, маркетингом, інноваціями та цифровими технологіями.

Вище зазначено, що Ads of the World взаємопов’язаний з Roastbrief, як саме?

Roastbrief, публікує у себе на сайті кейси, які Ads of the World додав до “Highlighted”, але трішки змінюючи порядок відео та тексту.

З важливого, Roastbrief має ще свій LinkedIn, де також публікує кейси різних агенцій зі своєї платформи. Roastbrief має понад 18 тис. читачів у LinkedIn. Це може бути гарним доповненням для розвитку до вашої лінкедін стратегії. 

3. Medium — платформа, де кожен може ділитися своїми думками, досвідом і інформацією на різні теми. Medium пропонує різні категорії, такі як технології, підприємництво, мистецтво, наука, культура та багато інших, щоб читачі могли знайти контент, який їх цікавить.

Як це працює?

Схема реєстрації схожа з Ads of the World — треба просто йти за кроками, які платформа рекомендує. Займе це 7-10 хв.

Далі можна приступати до написання першої публікації. До речі, на цій платформі один із найзручніших інтерфейсів: можна лінкувати текст, додавати відео та фото, додавати цитати та HTML-теги. Але все ж один недолік є — Medium обирає те зображення, яке ви додали до статті, не адаптувавши його під потрібний розмір.

Крім того, Medium пропонує різні плани підписки, які дозволяють користувачам мати доступ до преміум-контенту, ексклюзивних матеріалів та інших переваг. Але розміщувати статті можна на безкоштовній основі.

4. Creativepool — онлайн-платформа, що об’єднує творчих професіоналів та компаній з різних галузей, таких як дизайн, реклама, маркетинг, веб-розробка та багато інших.

Creativepool має багато можливостей, але не всі вони безкоштовні. Але, щоб розповісти про себе, достатньо використовувати наступні фішки:

  • Комунікація. Є можливість спілкуватися з різними представниками креативного бізнесу.
  • Конкурси. Creativepool організовує різні конкурси, де учасники можуть представляти свої творчі роботи та отримувати визнання від галузевих експертів.
  • Вакансії. Платформа на постійній основі публікує вакансії від провідних компаній світу.
  • Кейси. На безкоштовній основі можна завантажити лише до 10 кейсів (можна обирати найкращі ваші проєкти та просувати їх на міжнародний рівень). Ще є така фішка, як і в Ads of the World — ваш проєкт можуть додати в обране та додати до вкладки “Companies”.

Загалом, Creativepool чимось схожий на соціальну мережу: є фоловери, лайки, можна коментувати будь-які проєкти та дивитися, скільки разів переглядали ваш профіль.

І наостанок, дані платформи дають можливість розповідати про себе та транслювати свої проєкти на міжнародних платформах. Кожна з них має свої особливості та може бути корисною для різних цільових груп.

Усім любові та натхнення! 😀

1
2163