Значення дизайну та ілюстрацій у digital-сфері 2021/22 року

Найбільша помилка сприйняття дизайну в digital полягає в тому, що дизайн — це «просто красиві картинки».

Дизайн не існує просто щоб існувати. Це частина маркетинг-стратегії.

Він має допомагати споживачу стати ближчим до компанії, впізнати в ній себе.

Дизайн оживляє маркетинг, надає йому форми, розмірів, персонажів та ліній.

Без візуалу споживач навряд чи зміг би побудувати потужні асоціації з брендом, а без асоціацій бренд ніколи не стане Top of mind.

Чому так сталось? Чому дизайн став одним із найважливіших китів комунікації бренду зі споживачем?

Команда NGN.agency провела аналіз, і в цій статті ми поділимось результатами.

Справа в тому, що споживач – ірраціональний.

Він не хоче приймати рішення про купівлю на основі сухого списку якостей. Він хоче, щоб усі цінності продукту були описані у вигляді лаконічного та переконливого для нього меседжу.

86% комунікації ми сприймаємо очима. По-перше – зображення обробляються мозком у 60 000 разів швидше, ніж текст. Друге, і, можливо, важливіше, – візуальне повідомлення, на відміну від вербального, тонко впливає на психіку, за допомогою кольору, форми, фактури, що заряджає повідомлення емоцією, а емоція, у свою чергу, формує лояльність споживача до продукту. Це і є кінцевою метою маркетингу.

За великим рахунком, графічний дизайн – це мистецтво переведення сенсів у візуальні образи для встановлення комунікації між брендом і споживачем.

Ефективність дизайну в digital (і не тільки) визначається двома показниками:

Вплив візуального меседжу на сприйняття продукту аудиторією

Для того, щоб проаналізувати вплив візуалу на сприйняття споживачем у digital, достатньо оцінювати СРМ. Порівняти два і більше банерів. Які емоції вони викликають? На який банер аудиторія клікає частіше?

Часто ірраціональні рішення у візуалі мають більшу ефективність, ніж детально сплановані, проте не варто забувати, що чим простіший дизайн – тим легше він сприймається оком споживача.

Простий мінімалістичний дизайн is new black.

Тренди

Що сформувало тренди на дизайн на 2022 рік?

Пандемія, тренд на sustainability та екологічність, тренд на ностальгію, проблеми насилля, фемінізму та расизму. Наприклад, sustainability в дизайні проявляється у використанні природних кольорів, текстур та ліній.

Аналізуючи тренди, звернімося до головних міжнародних кейсів 2021 року.

⚡️ Графічний дизайн

The Guide by Shillington Education

https://vimeo.com/383170748

https://theguide.design

Це дизайн онлайн-платформи для студентів Шіллінгтона. На перший погляд, дизайн може здатись простим, та насправді він розроблений з урахуванням усіх особливостей нашого візуального сприйняття. Лише 2 основні кольори – білий та чорний, доповнений акцентами кольору морської хвилі.

Motion ряд розташований по лініях основного фокусу людського ока й дає можливість сфокусуватись на основних пойнтах сайту.

⚡️ Digital-дизайн

MTA Live Subway Map

MTA, Transit Innovation Partnership та Work & Co об’єдналися з метою створити новий цифровий інструмент, який допоможе водіям краще планувати свої подорожі. Результатом стала перша карта метрополітену Нью Йорку в реальному часі.

MTA Live Subway Map – це цифровий веб-продукт, який розвиває знакові карти метро Нью-Йорка.

Використовуючи дані, карта динамічно перемальовується, аби переконатися, що лінії поїздів оновлюються та рухаються в режимі реального часу, що спрощує для мільйонів жителів Нью-Йорка та туристів навігацію по системі.

⚡️ Мобільний дизайн

Trip App

Trip – це програма, яка занурює споживача в онлайн-подорож та допомагає максимально використати свої враження від розширення свідомості.

Концепція додатку полягає в тому, щоб відчути себе як у ретріт-подорожі, з моменту відкриття програми. Результатом є спокійний і мрійливий дизайн для людей, які бажають практикувати розширення свідомості без психоделічних речовин.

⚡️ Брендинг

Grace Sunset Collection

https://notreal.tv/grace-sunset-collection

Це дизайн бренду косметики, який показує сучасність та навіть деяку зухвалість жінки. Текст виходить за рамки макету, показуючи цим, що кожен споживач теж може виходити за рамки свого сприйняття світу.

«Darling, own your power» – бренд-фраза проєкту, і дизайн майстерно її транслює.

⚡️ Соціальний проект

Never A Victim's Fault

Жертви зґвалтування часто підпадають під осуд соціуму: мовляв, «жертва сама винна». Занадто відверто одягнена, занадто яскравий мейк, занадто жіночна.

Проєкт Never a Victim’s Fault має на меті дати розуміння того, що жертва зґвалтування не може бути винною.

Дизайн ідеально транслює цю мету. Червоний колір асоціюється з насиллям, а синій – з правдою (завжди винен той, хто вчинив насилля).

Насправді, сфера дизайну так само динамічна, як і світ навколо. Тому завжди важливо експериментувати й виходити за рамки традиційних дизайнерських рішень.

І варто знати, що дизайн не існує у вакуумі. Він повинен відображати потреби клієнта та пов’язувати ці потреби з бізнесом. Особливо в digital, де увага споживача більш розсіяна, і у кожного візуалу є не більше 3 секунд, щоб привернути увагу.

2657