Цифрові паспорта у Дії прирівняли до паперових

Верховна Рада у другому читанні підтримала законопроєкт про цифрові паспорти. Таким чином Україна стала першою державою світу, в якій цифрові паспорти у смартфоні стали повними юридичними аналогами звичайних документів.

З 23 серпня 2021 року біометричний паспорт та ID-картка в Дії стануть повним аналогом паперового та пластикового паспорта. Для будь-якої життєвої ситуації, що потребує паспорта, українцям буде достатньо мати з собою телефон з цифровим паспортом. Цифрові паспорти буде можливо пред’являти на території України для посвідчення особи та підтвердження громадянства, крім випадків перетинання державного кордону, в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

У вересні 2021 року Україна розпочне входження в режим «без паперу» — державні органи не матимуть права вимагати паперові документи, якщо необхідна інформація вже є в реєстрах. І ухвалення закону про цифрові паспорти — один з найважливіших кроків до цього, адже саме паспорт є основним документом для отримання державних послуг. Це також дасть старт масштабній цифровізації бізнесу та держави та спростить внутрішні процеси із запуску нових цифрових продуктів. 


Джерелf: Дія, Міністерство цифрової трансформації.

918
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно