6 проєктів українських ВНЗ отримали гранти на реалізацію від національного конкурсу з розвитку IT-освіти України

В Україні завершився національний конкурс грантових проєктів з розвитку IT-освіти. 6 ініціатив викладачів та студентів ВНЗ України отримали гранти на повну реалізацію проєктів. Загальний фонд склав 20 000 доларів США*.

Фіналістами стали одразу 2 проєкта від команд з НУ «Львівська політехніка»: чат-бот (підказник) з дисциплін «Машинне навчання» і «Глибинне навчання» та запуск онлайн-курсу про принципи роботи сенсорів. Серед переможців також проєкти зі створення нової методології навчального процесу на базі технології peer-to-peer від команди НТУ «Харківський політехнічний інститут», розробка унікальної платформи на стику медицини та ІТ від команди ВНТУ з Вінниці, оновлення курсу «Операційні системи» від ОНПУ з Одеси та онлайн-курс «Схемотехніка» для платформи Coursera від КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Організатором конкурсу стала компанія GlobalLogic в рамках GlobalLogic Education. У ньому взяли участь 105 проєктів команд із 42 навчального закладу та 16 міст України. Близько 80% ініціатив стосувалися технічного напрямку навчання. Майже половину усіх проєктів склали ідеї зі створення онлайн-курсів та діджиталізації існуючих навчальних програм. При цьому практично у кожній команді були не лише викладачі, а й студенти. Це говорить про зацікавленість молоді у розвитку української освіти.

«В межах GlobalLogic Education ми співпрацюємо з 19 вишами України, серед яких переможці нашого конкурсу. Ми побачили як багато прогресивних ідей мають викладачі та студенти України. Основним їхнім пріоритетом є створення якісного цифрового контенту, гейміфікація навчання, розвиток проєктів з відкритим доступом для інших освітян, а також підвищення рівня володіння англійською мовою серед студентів. Ми раді, що можемо відповісти запитам викладачів та студентів і профінансувати їхні ініціативи, покращити процес навчання», — прокоментував Євген Сакало, координатор університетської програми GlobalLogic в Україні, кандидат технічних наук, доцент.

Усі грантові проєкти за умовами конкурсу мають бути реалізовані впродовж року. Експерти компанії будуть співпрацювати з командами та допоможуть впровадити їхні проєкти вчасно. Додатково до команд-переможниць, до кінця 2021 ще 12 команд-учасників отримають фінансову допомогу для розвитку своїх ідей.

*За офіційним курсом НБУ на дату укладення договорів про перерахування коштів благодійного гранта

Довідка

GlobalLogic — лідер у сфері послуг по розробці цифрових продуктів. Ми допомагаємо нашим клієнтам проєктувати та створювати інноваційні продукти, платформи й цифрові рішення для сучасного світу. Об'єднуючи стратегічний дизайн, комплексний інжиніринг та експертизу в різних галузях, ми допомагаємо нашим клієнтам вийти на нові рівні можливого і прискорити їх перехід до цифрового бізнесу майбутнього. У 2020 році GlobalLogic посіла перші місця в провідних рейтингах "Кращий роботодавець" в категорії IT. Серед них Randstad Employer Brand Research від Ancor, "Кращий роботодавець" від Ernst&Young, "Репутаційні активісти" від PR-Service, а також рейтинг від журналу Фокус та Forbes.

Центральний офіс GlobalLogic знаходиться в Кремнієвій долині в США, а інжинірингові та дизайн-центри розташовані по всьому світу. Ми ділимося нашої глибокою експертизою з клієнтами у сферах комунікацій, автопрому, охорони здоров'я, технологій, медіа та розваг, промисловості й напівпровідників. 

967
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно