Чек-лист перевірки ефективності вашого SMM

Інтернет активність – це вигідно? Сьогодні для бізнесу дуже важливо бути там, де «тусується» його цільова аудиторія, щоб не розгубити більшу частину лідів. Завдяки тотальному обплутуванню міст 4G та Wi-Fi-мережами, саме у соціальних медіа городяни почали проводити ще більше часу.

SMM

Не дивно, оскільки за допомогою Facebook, Instagram дуже зручно стежити за новинами улюблених брендів, подіями у місті та навіть робити покупки. І все це відбувається, поки людина подорожує з точки А в точку Б у справах, чекає на транспорт або чекає на ранкову каву в закладі.

Більше того, зі становленням практично повноцінного торговельно-рекламного майданчика, у соціальних мережах з'явилися і лідери думок, які диктують моду на конкретні продукти та послуги, які орієнтуються на таргет в інстаграм. Завдяки цьому у соціальних медіа зародилися нові інструменти інтернет-маркетингу. Відповідно, маркетологам вашого бізнесу дуже важливо вміти вимірювати ефективність ваших соціальних майданчиків і відкидати інструменти, які не працюють для вашої аудиторії.

Читайте також: Як розрахувати бюджет рекламної кампанії для запуску контекстної реклами?

Годний чи вільний: як зрозуміти, що ваші соцмережі є неефективними?

Пропонуємо прямо зараз провести аудит ваших соціальних мереж та прочекати їх ККД. Чи готові?

Кожна продумана SMM-кампанія спочатку починається з формування KPI, які безпосередньо залежать від обраних метрик (показників ефективності). Тому перед початком проекту дуже важливо визначити конкретні цифрові показники.

Ось список основних KPI метрик у соцмедіа:

  • трафік із соціальних мереж
  • конверсія продаж
  • зростання кількості користувачів та активностей (лайки, репости) у спільноті
  • охоплення аудиторії

У профіль вашого бізнес-акаунту Instagram рекомендуємо встановити посилання на сайт з utm-міткою, щоб відстежувати переходи на сайт та коверсії. Виходячи з цих метрик, рекомендується щомісяця аналізувати ці аспекти, порівнюючи із показниками попереднього місячного періоду. Ви можете проаналізувати свою спільноту прямо зараз. Зайдіть у «Статистику», натисніть у кожному розділі «По місяцях» і порівняйте один місяць з іншим — чи було зростання відвідуваності та охоплення?

Сервіси для автоматизації аналізу вашого SMM

Працюючи із соціальними мережами на професійному рівні, важливо використовувати сервіси для автоматизації деяких процесів. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами кількома ресурсами, які використовуємо в роботі з клієнтськими проектами. Отже, для ефективної роботи із соцмережами ми рекомендуємо:

1. SMM Tools Alpha

Детальна аналітика спільноти Вконтакте: від вибору кращого часу для розміщення публікацій до пошуку схожих груп, де можна прорекламувати спільноту.

2. FeedSpy

Сервіс вважає загальну кількість лайків, репостів та коментарів за конкретний період, а також сортує найкращі пости у Facebook, Twitter, Instagram.

3. Статистика

Внутрішня статистика кожної соціальної мережі може багато розповісти про те, чим цікавляться ваші передплатники, а також підкаже, як скоригувати стратегію просування.

4. Iconosquare та minter.io

Створені спеціально для детального аналізу Instagram-акаунтів і дозволяють відстежити найкращий час для публікацій, залучення, відсортувати найкращих передплатників та ще багато інших корисних фішок.

Читайте також: SEO вимоги до сайту для успішного просування

Чи маєте ви план, містере Фікс?

«Чи маю план? Чи маю план? Та у мене цілих три плани!». Від чіткої стратегії присутності вашого бренду в соціальних мережах залежить 80% ефективності всієї SMM-кампанії. Крім контенту, який розповідає передплатникам, які «проблеми» можна вирішити за допомогою вашого товару (УТП), кожен сммщик включає в стратегію медіа календар.

Календарний план, як і конкретні KPI, допомагає контролювати процеси та ефективність просування вашого бізнесу у соціальних медіа.

Регулярно прокачуйте свої знання та освоюйте оновлення у соціальних мережах

Історія налічує чимало прикладів, коли багатотисячні спільноти було заблоковано або видалено безповоротно, оскільки їх адміністратори вчасно не зреагували на зміни у правилах соціальної мережі.

Для того, щоб завжди бути в темі, рекомендуємо звертатися до Довідкового центру Facebook або підписатися на сторінку Facebook for Business.

Щоб розуміти в правильному напрямку рухається ваша SMM-кампанія, дуже важливо регулярно відслідковувати зміни статистики ваших соцмереж, стежити за тим, який контент йде добре, а який погано. Той, що не підірвав аудиторію – нещадно відкидаємо, а вдалий дублюємо у новій подачі!

646